DINAMO SA ŠTO MANJE DODIRA

Čačić: Ne prepisujem Kužu, ali želimo isto

22.01.2012 u 11:38

Bionic
Reading

Dinamo se vratio iz Hercegovine u Zagreb s prve faze priprema, a trener Čačić ima velike planove za iduću fazu u Portugalu

Od prva tri dvoboja, Čačićeva momčad dobila je samo GOŠK, a pred Dinamom su jači protivnici na turniru u Farou. Odense, Helsingborg i Austrija Beč bit će protivnici 'modrog' sastava.

'Realizacijom ne mogu biti zadovoljan, ali u Portugalu nas čekaju puno kvalitetniji travnjaci, a samim time i uvjeti za razvoj kreativne igre kakvu želimo', rekao je Čačić i definirao svoje ciljeve:

'Želim tehnički i brz nogomet bez puno dodira s loptom. Moramo ubrzati protok, a tada i od što većeg broja igrača raditi univerzalce. Primjerice, od Sylvestra želim ulogu i u napadu i u veznom redu, a od Badelja želim da igra puno više na sredini terena.'

Plan mu zvuči slično kao nekada Kužin.

'Svakom treneru je u cilju ostaviti vlastiti rukopis na momčadi, a Kuži je to svakako uspjelo u Dinamu. Nikoga, pa ni njega, ne prepisujem, ali imamo slične nogometne prioritete', završio je Čačić.

Na raspolaganju bi u portugalskoj fazi priprema trebao imati kompletnu momčad. Nakon što je na turniru u Gabeli poštedio Sammira, Bišćana, Rukavinu, Kramarića i Vrsaljka, na društvo sa sjevera Europe trebao bi krenuti najjači Dinamov sastav.