DERBI S REPOVIMA

Čačić zadovoljan, a Balakov ljutit: To nije bio penal!

17.03.2012 u 20:30

Bionic
Reading

Trener Dinama Ante Čačić nakon pobjede u svom prvom hrvatskom derbiju bio je vidno zadovoljan, što se ne može reći za trenera Hajduka Krasimira Balakova

Do 80. minute Dinamo je opasno visio, a onda je s dva gola sve riješio Ivan Krstanović koji je u igru ušao u 78. minuti.

'Znali smo da će Hajduk igrati povučeno, da će igrati na polukontre i kontre. Kada me trener uvodio u igru dobacio mi je da zabijem, a eto ispalo je da sam zabio dva gola i sve riješio u pet minuta. Presretan sam, a sada kada imamo 13 bodova prednosti ispred Hajduka, jasno je da smo vrlo blizu titule', kazao je Krstanović.

Ante Čačić bio je vrlo zadovoljan nakon pobjede u svom prvom derbiju:

'Ova utakmica je opravdala epitet derbija. Čestitke Hajduku što je ovako igrao jer su bili učinkoviti prema naprijed. Morali smo biti oprezni da ne primimo i drugi gol. U poluvremenu sam smirio igrače i rekao im da imamo prostora i vremena. Uspjeli smo doći do željene pobjede i nadam se do sedme titule prvaka Hrvatske. Ovakav Dinamo ja želim, Dinamo koji dominira 90 minuta. Čestitke i Hajduku na korektnoj igri', kazao je Čačić.


Još je dodao da je Krstanovića ubacio u igru umjesto Beqiraja jer je trebao svježeg igrača te da je zadovoljan sa 60 minuta Sammira koji je dobrim odnosom na treningu zaslužio ovaj nastup.

Trener Hajduka Krasimir Balakov bio je ljutit na prekršaj koji je prethodio drugom golu Dinama s bijele točke.

'Kod tog drugog gola ne vidim spornu ruku i guranje. To nije bio penal! Inače, suci su dobro sudili, ali ta situacija kod penala za mene je bila pogreška', kazao je Balakov dodavši:

'Dinamo je dobra momčad puna odličnih igrača. Mi smo im uspjeli zatvoriti prostor, zabili smo gol na početku utakmice i to nam je dalo dodatno samopouzdanje. No, imali smo nesreću jer u kontri nismo zabili kada je Gabrić ostao sam. Da smo zabili taj drugi gol, utakmica bi bila potpuno drukčija u nastavku.'

Balakov je još dodao kako su njegovi igrači igrali hrabro i disciplinirano ted a je moral bio na visokom nivou.

No, s druge strane Čačić je mišljenja kako je Dinamo dominirao u posjedu lopte te da je ostavio bolji dojam.

Bez obzira na ovaj poraz Balakov je uvjeren kako drugo mjesto Hajduka nije ugroženo.

'Ako ćemo u ostalim utakmicama igrati kao danas - nema straha', poručio je Balakov

Kapetan Hajduka Srđan Andrić zadovoljan je igrom, ali ne i rezultatom:

'Prvo poluvrijeme smo odigrali na kontranapade kako smo se I dogovorili. U drugom dijelu primili smo gol I u tom trenutku psihološka prednost je bila na strani Dinama. Imali smo svoje šanse za 2:0 no nismo ih iskoristili', kazao je Andrić.