zelenski glavni gost

Čeka se potvrda: Vučić stiže na summit u Dubrovnik?

08.10.2024 u 21:52

Bionic
Reading

Večer uoči dolaska ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na ukrajinsko-balkanski summit u Dubrovnik, Srbija je neformalno najavila da će na summitu ipak sudjelovati i predsjednik Aleksandar Vučić

Ranije je najavljeno da će na summit stići ministar vanjskih poslova Marko Đurić, no Večernji list javlja da bi na summit mogao doći i srbijanski predsjednik predsjednik Aleksandar Vučić. Ta informacija još treba biti službeno potvrđena.

Prije dva dana, u nedjelju, Vučić je ovako komentirao summit u Dubrovniku: 'U srijedu je zakazan u Dubrovniku format jugoistočne Europe plus Zelenski, ne znam sudjelujemo li ili ne. Vidio sam tekst prijedloga Deklaracije da svi moramo uvesti sankcije, samo čekaju Vučićevo odobrenje. Bit će muka ovaj tjedan i za nas i za njih', rekao je Vučić.

Podsjetimo, na sutrašnji summit Ukrajine i zemalja Jugoistočne Europe stiže predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Domaćin će biti hrvatski premijer Andrej Plenković, a uz Zelenskog su najavljeni predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar, predsjednica Kosova Vjosa Osman te predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. Stižu i premijeri Grčke Kyriakos Mitsotakis, Albanije Edi Rama, Sjeverne Makedonije Hristijan Mickoski, Bugarske Dimitar Glavčevte, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, potpredsjednik Vlade Moldavije Mihail Popsoij kao i ministri vanjskih poslova Turske Hakan Fidan, Srbije Marko Đurić, te Rumunjske Luminița Odobescu.