PODVRGNUT SNAŽNOM PRITISKU

CNN odustao od dokumentarca o Hillary Clinton

01.10.2013 u 13:02

Bionic
Reading

Američka televizijska kuća CNN odustala je od snimanja dokumentarca o bivšoj američkoj državnoj tajnici Hillary Clinton nakon što je nesuđeni redatelj filma objavio kako je bio izložen pritisku iz dvije najveće američke političke stranke

Charles Ferguson u blogu je napisao kako su svi potencijalni sugovornici iz redova demokrata odbijali njegove pozive na razgovor dok su republikanci prigovarali snimanju takvog filma optužujući ga da se pokušava umiješati u sljedeće predsjedničke izbore 2016. u kojima bi se mogla natjecati i bivša prva američka dama.

'Nijedna stranka nije željela snimanje toga filma', napisao je Ferguson koji je odmah nakon što je potpisao ugovor o snimanju filma počeo dobijati poruke i pozive suradnika Hillary Clinton a sljedećih mjeseci nije uspijevao dogovoriti nijedan razgovor.

'Kad sam kontaktirao ljude zbog intervjua otkrio sam da nitko ali baš nitko nije bio zainteresiran za snimanje toga filma. Ni demokrati ni republikanci i svakako nitko tko radi s Clintonovima, želi kontakte s njima ili sanja o mjestu u administraciji Hillary Clinton', napisao je Ferguson.

Američki politički krugovi i javnost očekuju da će se Hillary kandidatirati u utrci za predsjedničku nominaciju demokrata za predsjedničke izbore 2016. Ona je kazala kako još razmišlja o tome.