Čokoladni kruh s tikvicama

Čokoladni kruh s tikvicama

27.04.2012 u 12:21

Bionic
Reading

... i maslinovim uljem i prženim lješnjacima i komadima tamne čokolade, slatko slane orijentacije ;). Idealan za produžene vikende i klopanje u prirodi - piknik varijanta par excellence!

Kombinacija tamne čokolade i maslinovog ulja je jako in u posljednje vrijeme.
Zato, odvažite se i probajte napraviti ovaj kruh u kojemu još ima i tikvica!


I sve bude nekako slano, slatko, gorko , sočno, zanimljivo i hranjivo


Neki dan smo ga snimili za
Dobru hranu i svi su kušači bili oduševljeni okusom i izgledom

Imate na raspolaganju vikend i slobodan dan ili dane oko 1. svibnja koje ćete, nadam se, provesti u prirodi na nekom pikniku, okruženi prijateljima, djecom i psima.

Ponesite koju štrucu čokoladnog kruha s tikvicama i maslinovim uljem - svi će navedeni biti oduševljeni.

Ako neće slobodno mi napišite par bezobraznih mejlova u inbox Sjedi&Jedi ;).

za dvije štruce

maslac za namastit' kalupe
1 1/2 šalica raženog brašna
1 1/2 šalica namjenskog brašna za kolače
1/2 šalice kakaa
1 žlica praška za pecivo
1 1/2 žličica soli
1 šalica grubo samljevenih prženih lješnjaka
226 g gorke čokolade nasjeckane na komade
1/2 šalice maslinovog ulja
1 šalica kiselog mlijeka
2 jaja
1 1/2 šalica šećera
2 žličice ekstrakta vanilije
4 šalice naribanih, svježih tikvica

(naribajte ih i stavite na kuhinjske papire koji će upiti višak vlage)

Zagrijte pećnicu na 175 C

Namastite kalupe za kruh maslacem ili ih obložite masnim papirom.
Stavite sa strane.
U velikoj posudi pomiješajte brašna, kako, prašak za pecivo i sol. Dodajte pržene lješnjake i čokoladu.

U drugoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, kiselo mlijeko, jaja, šećer i vaniliju. Na kraju ubacite tikvice i sve zajedno promiješajte.


Ubacite suhe sastojke u smjesu s tikvicama i još jednom dobro izmiješajte


Izlijte smjesu u kalupe


Ubacite ih u pećnicu i pecite 50 minuta. Izvadite ih iz pećnice ...

Foto: Jelena Iva Nikolić
... i pustite da se ohlade (10 minuta)

Nakon toga ih izvadite iz kalupa i stavite na rešetku da se hlade (još 10 minuta).


Najslađe je poslužiti kruščiće i dopustiti konzumentima da ih trgaju

ručicama ;)

Ova me stvar jutros probudila ...