n/a

Curry od piletine

08.07.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Riječ curry zapravo je engleska inačica indijskog izraza kari, koji označava vrlo začinjeno kuhano jelo od različitih vrsta namirnica. Zbog brojnih začina koji čine osnovu curryja ovaj prah ne koristi se samo zbog arome, nego ima i blagotvorni učinak na organizam

SASTOJCI:

2 batka sa zabatcima, odkošteni i bez kože
2 žlice biljnog ulja
3 režnja češnjaka, nasjeckana
2 žličice curry praha
1/4 žličice cayenne papričice
1 konzerva nezaslađenog kokosovog mlijeka
1 konzerva nasjeckane rajčice
300 g mladog graška
80 g tostiranih indijskih oraščića
basmati riža, kuhana, kao prilog

PRIPREMA:

Osušite piletinu i posolite. Narežite na trake.
Zagrijte ulje na tavi i pecite piletinu dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite piletinu i u istu tavu dodajte češnjak, curry, cayenne. Pirjajte nekoliko minuta, zatim zalijte kokosovim mlijekom i rajčicom. Posolite i popaprite. Dodajte grašak i piletinu i kuhajte još 15-ak minuta, dok grašak ne postane mekan. Posipajte nasjeckanim oraščićima i poslužite s rižom.