POBJEDA U DRUGOM KRUGU

Darko Milinović novi je gradonačelnik Gospića: 'Nek Petry sad pije normabele'

23.06.2024 u 20:11

Bionic
Reading

Predsjednik stranke LiPO Darko Milinović novi je gradonačelnik Gospića s više od 51 posto osvojenih glasova u drugom krugu na prijevremenim izborima na kojima mu je protukandidat bio Joso Vrkljan (HDZ).

Milinoviću, koji je u svojoj političkoj karijeri bio HDZ-ov ministar zdravstva i župan, gradonačelnički mandat trajat će do redovnih lokalnih izbora u svibnju iduće godine.

Glasovanju je pristupilo 55,37 posto birača od oko 10.300 Gospićana s pravom glasa.

Milinović i njegov zamjenik Ivica Kovačević osvojili su 2956 glasova, a njegov protukandidat iz HDZ-a Joso Vrkljan 2601.

  • +4
Darko Milinović Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

'Prezadovoljan sam ovom pobjedom. Ovo je poruka onima koji se služe lažima - u laži su kratke noge. Ovo je Gospić!', rekao je vidno zadovoljni Milinović u programu televizije RTL.

'Mi dolazimo iz sličnog političkog miljea, ali iz ljudskog - totalno različitih. Kad se sjetim onog cirkusa s testiranjem na droge, pa priča da ja imam nešto protiv glasača iz srpskih naselja, to je moralo uroditi pobjedničkim rezultatom. Pitali su me hoće li mi trebati normabel, nek idu sad kod Ernesta Petryja i nek on pije normabele', dodao je Milinović.

Upitan hoće li naći dovoljno partnera u gradskom vijeću za izglasavanje proračuna, Milinović odgovara: 'Moji partneri su Gospićanke i Gospićani. Proračun najavljujem u narednih mjesec dana', rekao je.

Prijevremeni izbori raspisani su jer je izvršna vlast dosadašnjeg gradonačelnika Karla Starčevića iz Hrvatske stranke prava povukla prijedlog proračuna za 2024. a nije predložila novi.

Do izbora novog gradonačelnika gradske poslove vodi vladin povjerenik Josip Brozičević.

U prvom krugu izbora, održanom 9. lipnja, niti jedan od trojice kandidata – treći je bio nezavisni Danijel Tušak, nije dobio više od 50 posto glasova izašlih birača.

sve osim nogometa

Učitavanje...