policija smirivala

David Komšić dobio 30 godina zatvora zbog ubojstva Kristine Krupljan, nakon presude dogodio se incident

09.04.2018 u 14:07

Bionic
Reading

David Komšić iz Kiseljaka, koji je 22. veljače prošle godine u Zagrebu sa 88 udaraca nožem ubio bivšu djevojku Kristinu Krupljan, osuđen je nepravomoćno na 30 godina zatvora. Nakon izricanja presude dogodio se incident ispred suda: stric ubijene Kristine Krupljan napao je mladića koji je dobacivao, no ubrzo ih je razdvojio policajac

'Kriv je za ubojstvo Kristine Krupljan u nakani da je usmrtia', rekla je sutkinja Sanja Mazalin, javlja N1.

Nakon što je sutkinja izrekla presudu, Komšićev otac počeo galamiti: 'Sudite dijete, jer je došlo iz Bosne!'. Potom je napustio sudnicu u pratnji pravosudnih policajaca.

Županijski sud u protekla je dva mjeseca saslušao svih 18 predloženih svjedoka i proveo vještačenja.

U optužnici podignutoj u lipnju prošle godine stoji da je Komšić 22. veljače oko 21,30 sati u Zagrebu, na izuzetno brutalan način usmrtio bivšu djevojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim.

  • +3
David Komšić osuđen na 30 godina zatvora za ubojstvo Kristine Krupljan Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Krišto

Najprije ju je 'ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da ju usmrti' lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a potom joj 'nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi'.

  • +2
Izricanje presude Davidu Komšiću Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

Djevojka je od teških rana preminula na mjestu zločina.

Osim ovog zločina Komšić je i ranije bio optužen da zbog izazivanja prometne nesreće na Sveticama u travnju prošle godine kada je autom udario u pješaka koji je prelazio cestu, iako je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake.

  • +19
Incident nakon izricanja presude Komšiću Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Nakon izricanje dogodio se incident, javlja Jutarnji list. Dvojica mladića, navodno prijatelji Davida Komšića, dobacivali su dok je majka ubijene Kristine Krupljan davala izjave, pa je došlo do naguravanja i umalo do fizičkog obračuna: stric ubijene Kristine napao je jednog od mladića, no ubrzo ih je razdvojio policajac.