ZA 'EPISODE 3' I HL3

Deseci tisuća prosvjeduju igrajući Half-Life 2

01.02.2012 u 10:05

Bionic
Reading

Više od 30.000 ljudi odlučilo je za vikend zaigrati Half-Life 2 kako bi Valveu ukazali na nezadovoljstvo fanova serijala zbog neizlaska treće ekspanzije za Half-Life 2

Half-Life 2 po mnogima je najbolji singleplayer FPS. Ikad. Godine 2004. na tržištu se pojavio rame uz rame s Doomom 3 i 'razvalio' ga u gotovo svim segmentima, a to se najbolje vidi danas kada znamo da je HL2 gotovo u potpunosti odolio zubu vremena. Potaknut uspjehom Half-Life-a 2, Valve se odlučio na produkciju tri ekpanzije, no na kraju su svjelo dana ugledale samo dvije – 'Episode 1' i 'Episode 2'. Što se dogodilo s trećom epizodom nikome zapravo nije ni jasno ni poznato jer Valve nikad nije dao nikakvu službeno izjavu, ni kako bi najavio ni opovrgnuo izlazak treće ekspanzije. 

 

Više od izostanka završne ekspanzije, bazu obožavatelja najviše ljuti upravo nedostatak komunikacije i odbijanje Valvea da seizjasni radi li trenutno na franžizi (bilo u obliku ekpanzije za HL2 ili na Half-Lifeu 3) ili ne.

 

Upravo zbog toga odlučili su se na virtualni prosvjed – igrajući Half-Life 2. 'Prosvjed' bi se trebao dogoditi ove subote, a više podataka o njegovom održavanju možete pronaći ovdje. Naravno, sudjelovati možete samo ako imate legalnu kopiju igre povezanu sa Steamom.

 

Ova akcija najvjerojatnije neće izazvati reakciju Valvea, ali hej – svaka izlika za igranje Half-Life-a 2 je dobra izlika!