ATLANTIC KUP

Dinamo po naslov ali i besplatne pripreme

07.02.2012 u 09:28

Bionic
Reading

Dinamo večeras od 18 sati igra finale Atlantic kupa. Suparnik Čačićevim igračima je danski Midtjyllandom, isti suparnik s kojim su igrali prije dva dana a tada je dvoboj završio 1:1. Zanimljivo, Dinamu je ova utakmica važna i zbog nagrade jer, osvoji li je, praktički bi imao besplatne pripreme na zapadu Europe. Prijenos utakmice je od 18 sati na Arenasport 3

Nakon što su u ponedjeljak uživali u suncu i brčkajući se u Atlantskom oceanu, na 20-tak °C, pred Dinamovim igračima finale je Atlantic kupa, u kojem će, po drugi put u dva dana, igrati protiv danskog Midtjyllanda. U nedjelju je dvoboj završio 1:1, a prema izvještajima iz Portugala, Dinamo je bio bolji i unatoč činjenici da je imao većim dijelom utakmice igrača manje.

'Mislim da smo unatoč igraču manje skoro cijelu utakmicu imali bolje šanse i više prilika za pobjedu. Znamo koji nam je cilj, imamo kvalitetu i svi skupa vjerujemo kako ćemo u utorak dignuti pehar pobjednika', rekao je za Dinamovu klupsku stranicu Mateo Kovačić

takvog je razmišljanja i kapetan Milan Badelj, od kojeg trener Čačić u proljetnom dijelu sezone očekuje kukdikamo bolje paritije nego jesenas.

'Mi smo favoriti i vjerujem u pobjedu. Razlog je zapravo vrlo jasan: dok su ostale momčadi na ovom turniru igrale Europsku ligu mi smo igrali Ligu prvaka odnosno stepenicu više; mi najbolje znamo o kakvoj se razlici tu radi. Došli smo ovdje kao favoriti, bili bolji sve tri dosadašnje utakmice i nema razloga da u istom tempu ne odigramo u finale'.

Dinamo je na putu do finala pobijedio Odense sa 3:1, potom i Helsingborg sa 1:0, uz već spomenuti remi s Midtjyllandom.

Inaće, Midtjylland, prema transfermarktu, procijenjen je na 18 milijuna eura, najvredniji igrač je danski veznjak Jakob Poulsen čija se vrijednost kreće oko 2 milijuna eura, s time da u momčadi ima i dosta stranaca, a istiću se Nigerijci, ima ih sedmorica. Oni su u Dansku stigli preko tri kluba 'satelita' od kojih je jedan nigerijski Ebedei, a Kelavi bi prebleme, baš kao i u prvoj utakmici mogao stvarati Sylvester Igboun.

Za Dance igra i bivši branič Varaždina, Kristijan Ipša, no u današnjem ga ogledu neće biti jer se, nažalost, teže ozlijedio u prvom ogledu ovih momčadi.

Prijenos utakmice Dinamo –Midtylland je od 18 sati na Arenasport 3 a dostupno i na PPV.