turkish airlines

Drama na nebu: Kapetan preminuo tijekom leta!

09.10.2024 u 18:49

Bionic
Reading

Zrakoplov koji je letio iz Seattlea za Istanbul morao je hitno sletjeti u New York nakon što je pozlilo kapetanu aviona.Unatoč pokušajima posade da mu se pruži prva pomoć, kapetan je preminuo prije slijetanja. Posada je imala još jednog pilota i kopilota, koji su preuzeli kontrolu nad avionom, piše BBC.

"59-godišnji pilot Ilcehin Pehlivan kolabirao je tijekom leta. Kada je prva pomoć našem kapetanu u zrakoplovu bila neuspješna, posada u kokpitu odlučila je hitno sletjeti, ali je on umro prije slijetanja", objavio je glasnogovornik zrakoplovne kompanije Yahya Ustun na mreži X.

Let TK204 poletio je iz Seattlea malo nakon 19:00 sati po lokalnom vremenu u utorak navečer. Čini se da je pilotu pozlilo iznad kanadskog teritorija prije nego što su njegovi kolege preuzeli i krenuli prema zračnoj luci John F. Kennedy.

Pehlivan je letio s Turkish Airlinesom od 2007. godine, a početkom ožujka bio je na redovitom zdravstvenom pregledu, na kojem nisu pronađeni zdravstveni problemi koji bi mogli utjecati na njegov posao, priopćio je zrakoplovni prijevoznik.

Turska udruga kontrolora zračnog prometa TATCA rekla je da je on godinama služio zrakoplovnoj zajednici i izrazila sućut obitelji, prijateljima i kolegama. 

Uzrok smrti pilota nije objavljen. Piloti moraju ići na liječničke preglede svakih 12 mjeseci, dok oni stariji od 40 godina moraju obnoviti svoje liječničke potvrde svakih šest mjeseci.