jak udarac

Drama u Makarskoj: Od drona mislili da je bomba, pomoći nisu mogli ni vatrogasci

21.07.2024 u 15:51

Bionic
Reading

Zbog nespretnog rukovanja dronom u Makarskoj su u subotu u u Ulici Vladimira Nazora morali intervenirati vatrogasci

Naime, u večernjim satima sugrađanin je aktivirao dron koji je "letio" oko zgrade u spomenutoj ulici da bi se u jednom trenutku zbog nespretnog rukovanja zabio u zid zgrade, a potom je upao iza vanjske jedinice klima uređaja na 4. katu. Šokirani stanari, posebno stariji, isprva su mislili da je riječ o bombi jer je buka od udarca drona, a potom i njegov pad, bila jaka, piše Slobodna Dalmacija.

Potom su se stanari uplašili eksplozije klima uređaja jer je dron još svijetlio i bio u funkciji kada je upao iza jedinice klime. Slučaj prijavljen makarskoj policiji koja je aktivirala vatrogasce, ali je nastao problem zbog parkiranih automobila jer vatrogasna vozila nisu mogla pristupiti zgradi.

Akcija je nastavljena u nedjelju ujutro kada su vatrogasci trakama ogradili parking zgrade, a orema riječima Marija Čovića, zapovjednik JVP Makarska, vatrogasno vozilo ljestvama zgradi će moći pristupiti tek kada se parking isprazni od automobila što je u ljetnim mjesecima nemoguća misija.

Na kraju je dron "spašen" u pet minuta zahvaljujući tvrtki i vozilu "Elektro Makarske" čija dizalica može dosegnuti 21 metar, a kako doznajemo, vlasnik je droni tek kupio pa se uvježbavao i na koncu, zaglavio jer je nestručno njime rukovao.