BLOKADA ČIOVA

Drugi dan potrage u Trogiru: Poziv građanima da pripaze na crni BMW M5

30.06.2023 u 19:46

Bionic
Reading

Specijalci i dalje tragaju za bivšim policajcem Brankom Mamićem koji je jučer nakon podneva u Trogiru iz vatrenog oružja u glavu i vrat ustrijelio muškarca i pobjegao. Policija je blokirala most prema Čiovu i pregledava sve automobile, a građane je upozorila da se jave ako ga sretnu, i da mu se ne približavaju. Prema informacijama, napadač ima deblji policijski dosje i to zbog obiteljskog nasilja, a motiv napada mogla bi biti ljubomora.

Ranjeni muškarac je hospitaliziran na jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split, a prema posljednjim informacijama stabilno je i život mu nije ugrožen.

- Policija je potragu usredotočila na otok Čiovo, zbog čega su zapravo i blokirani, odnosno kontrole su policajaca s dugim cijevima na oba mosta koja taj otok spaja s kopnom. Mamić je imao kuću u Arbaniji gdje je živio, a gdje je bio i ovaj 30-godišnjak kojeg je ranio. Kako smo doznali, policija traga i na Čiovu, ali traga i u Dalmatinskoj Zagori, odnosno u selu Prapatnica, odakle je Mamić podrijetlom. Poziv je upućen i ljudima da pripaze na crni BMW M5, njegov automobil koji se vjerojatno udaljio iz Trogira, javio je za Dnevnik HTV-a Dominik Strize.

Kuće napadača i žrtve pucnjave u Trogiru Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Koliko je ljudi na terenu, tko je sve dobio policijsku zaštitu i gdje točno bjegunca traže - u interesu istrage, policija ne otkriva. Kao ni - zašto grad nije blokiran još jučer. Istraga ide u svim smjerovima, policija radi intenzivne radnje, pretražuje sve moguće veze i kontakte koje je imao Mamić kako bi što prije utvrdila gdje se nalazi i kako bi ga uhitila i privela pravdi, dodao je.