OSMINA HR. KUPA

Drugoligaš iz Zeline izbacio 'pjesnike'

30.10.2012 u 17:04

Bionic
Reading

U utorak je igrano prvih pet utakmica osmine finala hrvatskog nogometnog Kupa. a za veliko iznenađenje pobrinuli su se igrači drugoligaša Zeline, koji su na stadionu u Kranjčevićevoj pobijedili Zagreb s 2:1 te se probili u četvrtfinale Kupa

'Pjesnici' nastavljaju s lošim izdanjima ove jeseni,a očito novi šok koji je svojim igračima priredio predsjednik Medić, potjeravši trenera Bonačića, nije donio ništa pozitivno. Naime, Zagreb je trebao prolaz u četvrtfinale za kakav-takav spas sezone, no na kraju su 'pjesnici' čestitali drugoligašu iz Zeline.

Gosti su u Kranjčevićeboj odradili odličan posao, u prvom dijelu su dosta sreće sačuvali 'nulu', a onda su u nastavku odigrali odlično u obrani i osim toga uspjeli stići do pobjedničkog pogotka. Istina, Zagreb je u prvom dijelu bio bolji, imao kudikamo više prigoda, ali vratar Domagoj Kranjčec, bio je vrlo raspoložen i domaćin nije uspio doći do značajnije prednosti.

U 18. minuti Zagreb je poveo pogotkom Besarta Abdurahimija, koji je s nekih 18 metara odlično pucao i matirao Kranjčeca. Očekivalo se da će Zagreb nastaviti u istom ritmu, ali Zelina je stigla do izjednačenja, a strijelac za 1:1 bio je Vedran Mesec je u 29. minuti.

'Pjesnici' su pokušavali preko Abdurahimija, Mitrovića, Bevaba, ali Kranjčec je bio vrlo raspoložen i nije dozvolio povećanje vodstva.

Na startu drugog dijela Abdurahimi je imao još dvije dobre prigode, ali kako nije zabio dalo se naslutiti da će u Kranjčevićevoj biti 'drame'. A ona je stigla u 72. minuti, kada su kombinirali najopasniji igrači gostiju Mesec i Fuček. Fuček je pucao, a lopta je na putu prema mreži pogodila Štigleca i prevarila Vidakovića.

Naravno, s 'vodom u ušima' Zagreb više nije imao konkretnih prilika, pa je Zelina kući otišla kao pobjednik i sudionik četvrtfinala Kupa.