nakon prosvjeda

Eksplozivna naprava bačena na studente ispred Rektorata u Novom Sadu: Ima ozlijeđenih

23.09.2024 u 08:34

Bionic
Reading

Rano jutros ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu došlo je do incidenta u kojem su napadnuti studenti iz neformalne grupe STAV. Dvoje studenata zadobilo je ozljede tijekom napada

Napad su izvršile osobe koje su navodno zadužene za sigurnost Rektorata. Oko 5.30 sati na studente je bačena eksplozivna naprava, čiji se prasak prolomio centrom Novog Sada, javlja 021.rs.

Na lice mjesta brzo su stigla tri policijska automobila, vozilo Hitne pomoći i marica. Ozlijeđenim studentima ukazana je medicinska pomoć na licu mjesta, nakon čega su prebačeni u Hitnu pomoć.

Inače, danas su planirani izbori za studentski parlament, a članovi grupe STAV okupili su se ispred Rektorata od ranog jutra. Ova grupa je ranije tijekom ljeta blokirala zgradu Rektorata u pokušaju da onemogući održavanje izbora, ističući da se oni mogu provesti isključivo u prostorijama fakulteta.

Tijekom dvotjednog protesta studenti su postavili transparente na zgradu, izražavajući nezadovoljstvo radom rektora Dejana Madića, uz slogan 'Jedna lista nije izbor'.