više od 4000 sudionika

Eve Online poprište najveće borbe u povijesti gaminga

30.07.2013 u 12:14

Bionic
Reading

Jučer tijekom dana mogli ste pratiti zaista povijesni trenutak otkad je gaminga. Naime, igrači kultnog MMO-a organizirali su najveću online borbu u povijesti u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća igrača

EVE Online MMO je s možda i najvjernijom publikom. Ona broji nekoliko stotina tisuća, no, čvrsta je i ne varira kao broj igrača konkurentnih igara. Osim toga, iznimno je zahtjevna i za većinu gamera jednostavno ili preizazovna ili za nju nemaju dovoljno vremena.

 

Bilo kako bilo, čak četiri tisuće igrača Eve-a sudjelovalo je u borbi koja se mogla gledati i na izravnom streamingu. To je, ipak, za sve koji nisu hardcore fanovi vjerojatno bilo sasvim nerazumljivo i dosadno s obzirom da je igra povremeno bila usporena i za 90% kako bi serveri uspjeli procesuirati toliku količinu podataka bez izbacivanja igrača ili, još gore – rušenja servera.

 

U ovom epskom boju sudjelovale su dvije frankcije: CFC i TEST Alliance Please Ignore. Oni su se borili za prevlast nad područjem 'Fountain' a pobjedu je na kraju odnio CFC dok se TEST povukao u regiju 'Delve'.

 

Osim što je ova borba bila najmasovnija borba u povijesti gaminga, onda je ujedno srušila i dosadašnji rekord EVE Onlinea koji je iznosio 3615 igrača.

 

Kako je pak to zapravo izgledalo vidjeti možete ovdje;