Fritaja od šparoga, medvjeđeg i mladog luka za dvoje mladih :)
za dvoje
2 stručka divljih šparoga
4 domaća jaja
1 dcl mlijeka
stručak medvjeđeg luka
stručak mladog luka
prstohvat soli, papra
sok od polovice limuna
Za ovakvu fritaju trebat ćete, osim šparoga: medvjeđi luk, to je ovonešto, nešto, nabavljivo na svim tržnicama, s okusom češnjaka, mladi luk i ni, koje je ostalo od limuni...
...malo domaćeg kruha, mlijeka i jaja i zlatne ruke nekoga tko će jeumutiti
Šparoge očistite na način da svakoj strgnete vrh. Prepoznat ćete ga po mekoći, jer znatno je mekši od peteljke.
Peteljke nemojte bacati nego ih stavite u posebnu posudu.Od njih se može napraviti jednostavna, a izvrsna juha.Treba ih prokuhati u vodi s malo soli, papra, celera, limuna i maslinovog ulja. Kad u potpunosti omekšaju, procijedite ih i dodate malo vrhnja da juha postane kremasta.
I dobili ste juhu od peteljki šparoga ;).
Očišćene vrhove šparoga kratko blanširajte i stavite sa strane.U posebnoj posudi umutite 4 jaja, dodajte mlijeka, soli, papra, nasjeckanog mladog i medvjeđeg luka i vrhove šparoga. Fritaju ispecite na maslinovom ulju.
Poslužite uz malo pancete, ako volite i jedete meso, domaći kruh i eto idealnog ručka ili ručere (kombinacija ručka i večere) s voljenom ili voljenim.
Zajedničkim snagama do fritaje of love i razgovora oromantičnom vikendu u Istri