ŠEF PREMIJEROVOG UREDA

Frka-Petešić: Plenković je izoliran u potkrovlju stana, dobro je, Vlada najnormalnije funkcionira. Komentirao je i državnog tajnika koji je kršio mjere: 'Osuđujemo taj događaj'

29.11.2020 u 15:58

Bionic
Reading

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić obratio se javnosti i komentirao stanje s premijerom koji je u samoizolaciji te skandal u kojemu je sudjelovao državni tajnik Ministarstva branitelja

Supruga premijera, Ana Maslać-Plenković, pozitivna je na koronavirus, a Andrej Plenković će narednih deset dana biti u samoizolaciji. Predsjednik Vlade testirao se u subotu i njegov nalaz je negativan.

Frka-Petešić kaže da premijer nema nikakve simtome.

'On je u odvojenom dijelu stana, u potkrovlju, izoliran od supruge i djece. Osjeća se dobro, negativno je testiran, nema simptoma i nastavlja normalno dalje raditi. Vlada najnormalnije funkcionira', rekao je Frka-Petešić i dodao:

'Jutros smo imali dva sastanka videovezom.'

Sutra će na sjednici Vlade premijer biti prisutan online. Na pitanje hoće li neke aktivnosti morati biti otkazane, Frka-Petešić odgovorio je kako smatra da za tim neće biti potrebe.

Plenković će se testirati kada epidemiolozi odluče da je to potrebno.

Frka-Petešić komentirao je i skandal u središtu kojega je državni tajnik Ministarstva branitelja Stjepan Sučić. On je u petak uhvaćen u jednom vukovarskom ugostiteljskom objektu nakon što su na snagu stupile nove mjere kojima je zabranjen rad ugostiteljskih objekata. Osim toga, nakon što je odveden u policijsku postaju zbog legitimacije, koju je odbijao u kafiću, Sučić je navodno oštetio tamošnju imovinu.

'Naravno da osuđujemo takav nemili događaj. Žao nam je što se takvo nešto uopće dogodilo u trenutku kad su propisane epidemiološke mjere i kad nema opravdanja za njihovo kršenje, osobito ne od strane dužnosnika koji bi morali davati primjer. To pitanje će sigurno biti razmotreno sutra na Vladi', rekao je Frka-Petešić.

Na pitanje o sankcijama rekao je da danas ne može komentirati, da će se odluka o tome donijeti i objaviti sutra.

  • +15
Vlada RH predstavila nove mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic