ZADARSKI SKVOTER

Glad ga natjerala na oskvrnuće spomenika

11.12.2013 u 10:54

Bionic
Reading

Zadarska policija je riješila slučaj krađe novca kojeg su turisti ubacivali u jednu od arheoloških iskopina prekrivenih staklom na Trgu Petra Zoranića. Zbog sumnje da je počinio ovo kazneno djelo priveden je 26-godišnji Zadranin koji se pravdao da je bio gladan.

'Njega se sumnjiči da je početkom listopada na Trgu Petra Zoranića u Zadru podigao i oštetio izloženo staklo iznad prostora arheološkog lokaliteta te otuđio više stotina kuna u domaćem i stranom novac', kazali su iz PU zadarske dodajući kako je protiv njega podnijeta kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog teške krađe.

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o 26-godišnjem D. S., starom poznaniku policije po više kaznenih dijela - od skvotiranja u gradskim bedemima do okretanja križeva na Gradskom groblju.

Na mjestu događaja na Trgu Petra Zoranića pronađena je drvena letva kojom je podigao ploču, a zatim iznutra izvadio nešto manje od tisuću kuna u raznim novčanicama. Najveća šteta nastala je na 350 kilograma teškoj staklenoj ploči koja je tom prilikom razbijena te je Grad Zadar zamjenu platio dvadesetak tisuća kuna.