NAVIJAČI U BANOVINI

Hajduk do ponedjeljka 'na aparatima'

12.10.2012 u 14:29

Bionic
Reading

Hajduk je na koljenima! Nakon što splitsko Gradsko vijeće nije izglasalo jamstvo Hajduku, predsjednik Marin Brbić je otvoreno kazao kako klubu prijeti stečaj.

Suprotno svim očekivanjima splitsko Gradsko vijeće odbilo je dati Hajduku jamstvo za kredit, što u prijevodu znači da ukoliko klub do 1. studenoga klub ne pronađe financijska sredstva ići će u stečaj, kao što smo ranije opširno pisali.

Koliko je dramatično stanje u Hajduku dovoljno ilustrira izjava predsjednika splistkog kluba Marina Brbića koji je kazao: 'Ako ne dobijemo taj novac, 1. studenog ćemo u stečaj, a nakon toga Uefa će nam ukinuti licenciju za natjecanje'.

Što će se dogoditi s Hajdukom ako dođe do stečaja pitali smo povjerenika za natjecanje MAXtv Prve lige Josipa Breznog koji nije previše želio govoriti o ovoj temi.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji, sudjelujte u stvaranju sadržaja i gledajte live prijenose!

'Ja nemam komentara i sve što znam jest ono što vidim u medijima. Mi se nemamo pravo miješati u poslovanje klubova. Ja se samo nadam da se neće ništa dogoditi Hajduku. Mogu samo citirati pravilnik o natjecanju koji kaže da klubu koji je pod stečajem se oduzima 10 bodova, a ako se stečaj dogodi između dvije prvenstvene sezone onda mu se unaprijed oduzimaju bodovi za narednu sezonu', rekao je Brezni

To konkretno znači, ukoliko Hajduk završi u stečaju oduzelo bi mu se deset bodova te bi pao na deseto mjesto i pred njim bi bila borba za ostanak u prvoligaškom društvu.

O stanju u Hajduk porazgovarali smo i s legendom 'bilih' Ivanom Katalinićem koji je šokiran onime što se događa s klubom.

'Ne znam što bih vam rekao. Nije problem samo ovaj mogući stečaj, već sve ovo što se događa oko Poljuda zadnjih godina. Meni nije jasno gdje su svi silni novci koji su uloženi u klub i kada će netko odgovarati za ovakvo stanje u klubu', kratak je bio Katalinić.

PRATITE STANJE U SPLITU IZ MINUTE U MINUTU

15.32 - Dvojica navijača pozvana su u Banovinu, a po izlasku su rekli kako im je obećano da će u ponedjeljak biti nova sjednica Gradskog vijeća na kojem će se izglasati jamstva za kredit.Do ponedjeljka predstoje dani neizvjesnosti za klub i navijače.



15.15 -
Navijači su došli ispred zgrade Banovine. Viče se Kerume Turčine napuši se k.. i 'Ne damo Hajduk'. Primijećen je veliki broj policajaca, te je dosta nervoze u zraku. Naviječi traže da se netko iz gradske skupštine spusti do njih.

15.07 -
svakom minutom sve je više navijača Hajduka ispred Banovine.

15.00 -
Dvjestotinjak navijača Hajduka se okupilo ispred Banovine, kažu da nemaju plan. Naravno, tamo je i policija koja je stavila metalne ograde oko Banovine. Torcida je pozvala sve da se okupe ispred gradske uprave.

14.45 - Ova odluka splitskog Gradskog vijeća podigla je na noge sve Splićane pa se gradom pronio glas da se očekuje reakcija Torcide koja ja zakazala skup u 15 sati oko Banovine, a mnogi se pribojavaju eventualnih nereda.