MAXtv PRVA LIGA - 4. KOLO

Hajduk 'petardom' ispratio Zagreb, Belupo bolji od Zadra

12.08.2012 u 20:45

Bionic
Reading

Nakon velike pobjede nad milanskim Interom, Hajduk se morao posvetiti domaćim obvezama, te je u 4. kolu MAXtv Prve lige ugostio Zagreb. 'Bili' su odigrali dobro prvo poluvrijeme, ali i odlično drugo, te su upisali zasluženu i uvjerljivu pobjedu od 5:1. Također, u Koprivnici je Slaven Belupo sa 2:0 svladao Zadar

Na krilima velike pobjede nad Interom, Hajduk i njegovih 15-tak tisuća navijača okupljenih na Poljudu, očekivali su lagan posao protiv posljednjeplasirane momčadi lige, protiv momčadi koja do ovog kola nije osvojila ni bod, a ni postigla gol.

I tako se krenulo u utakmicu, pa je već u drugoj minuiti vratar gostiju spašavao svoju mrežu. Ovog puta je uspio, ali u 11. minuti, nakon što je Franko Andrijašević sjajno proigrao Antu Vukušića - Igor Vidaković je bio nemoćan te je morao po loptu u mrežu. I očekivalo se da će Zagreb u tom trenutku 'puknuti'.

Međutim, gosti iz Kranjčevićeve samo četiri minute kasnije stigli su do izjednačenja kada se Jakub Vojtuš odlično snašao, prevario beka Hajduka ali i vratara Gorana Blaževića kojem je zabio u bliži kut. Taj je pogodak malo šokirao domaće, pa sljedećih desetak minuta 'bilih' gotovo da nije ni bilo.

Uključite se i vi u raspravu te analizirajte utakmicu na Tribina.hr


A onda je nakon jednog prekida, u 28. minuti, i Vidakovićeve pomalo nespretne reakcije te lošeg odbijanja lopte, Igor Caktaš dočekao loptu, i preciznim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže Zagrebova gola. Par minuta kasnije Vukušić je bio u idealnoj prilici te je mogao riješiti pitanje pobjednika, no Vidaković se ovog puta iskupio za propust kod prethodne situacije.

I onda je u zadnjim sekundama utakmice skoro uslijedio novi šok po domaće, ali Blažević je zaustavio Nikšićev udarac.

Drugo poluvrijeme bilo je puno izvjesnije. Hajduk je krenuo puno odlučnije, atraktivnije a Vidaković je bio na 'streljani'. I do 60. minute dobro se držao, a onda je Caktaš, nakon što je dobio loptu od Andrijaševića, sjajno prošao kroz sredinu, stao na nekih 20-tak metara od gola i preciznim udarcem poentirao za 3:1. Šest minuta kasnije Andrijašević je sjajno lobao Vidakovića, ali je i pogodio vratnicu, no u nastavku akcije, nakon ubačaja s desne strane, Vukušić je u padu, glavom povećao rezultat na 4:1.

Naravno, Hajduku je tada polazilo sve za nogom i bilo je pitanje hoće li još koja lopta završiti u mreži. I je. U 78. minuti nakon 'slobodnjaka' Anton Maglica skrenuo je jednu loptu i upisao svoj prvijenac u dresu Hajduka te dobio ovacije Torcide.

U još jednoj nedjeljnoj utakmici, u kojoj je drugi 'nesretni euro-pobjednik', Slaven Belupo dočekao Zadar, slavili su domaćini. Pogotke za momčad iz Koprivnice postigli su Maras i Davor Vugrinec.