PRINOVE ILI POJAČANJA

Hajdukovi Brazilci: Došli smo u poznati klub

17.01.2013 u 14:36

Bionic
Reading

Na Poljudu su u četvrtak predstavljeni Patinho i Cassio, brazilski dvojac koji je u Split stigao u sklopu suradnje s brazilskim Fluminenseom. Brazilci su se zahvalili navijačima na podršci

Sportski direktor Hajduka Sergije Krešić predstavio je danas dvojicu Brazilaca. 'Doveli smo igrače koje smo tražili, za neke atraktivnije napadače nismo imali novaca. Važno je napomenuti da su i njih dvojica htjeli doći na Poljud, klub ih nije prisiljavao, što znači da u Hajduku vide priliku da se nametnu u europskom nogometu i da im ovo bude prva stepenica u europskoj karijeri', kazao je Krešić.

Patinho je kazao kako je broj 95 na dresu izabrao zbog brata koji je rođen te godine, a koji je ostao uz roditelje u Brazilu, te kako mu je drago što je došao u Split. 'Sretan sam što sam došao u poznat klub. Dat ću sve od sebe da uspijem ovdje, te da zajedno dođemo do nekog trofeja. Na internetu sam vidio snimku veličanstvene proslave stotog rođendana Hajduka i utakmicu s Barcelonom i to me oduševilo', kazao je Brazilac, koji je bio na posudbi u B momčadi Sportinga.

'Nisam puno igrao, no to sada više nije važno. Važno je da sam u Hajduku, želim ostati ovdje koliko bude trebalo, želim dati svoj maksimum i pomoći momčadi da osvoji trofej. Split mi se svidio, barem onoliko koliko sam ga uspio u ovih par dana vidjeti, podsjeća me na Brazil i jedva ga čekam upoznati. Posebno bih zahvalio navijačima Hajduka koji mi daju podršku na internetu, drago mi je da se zovu Torcida, po uzoru na navijače u Brazilu', kazao je Patinho, a onda na hrvatskom progovorio 'Hvala Torcida'.

Njegov sunarodnjak Cassio pridružio se zahvali navijačima Hajduka. 'Znam da je ovdje veliki pritisak, a kako je poznato da su Brazilci najbolji nogometaši na svijetu, onda će pritisak biti i na nas. Ja se želim dokazati i potvrditi u takvom okruženju, želio bih da se ta priča obistini', kazao je Cassio čiji je idol Cristiano Ronaldo.

Kaže kako može podjednako dobro igrati na sve tri pozicije u veznom redu, kako će igrati ono što od njega trener Krstičević bude tražio, te da ne zna puno o HNL-u ali će se uskoro upoznati. 'Ne znam baš puno, ali u hodu se informiram, nadam se da će mi i suigrači pomoći', zaključio je Cassio, koji je za nastup u Hajduku izabrao broj 35.