iznenadni udar

Hamas pokazao kako su uvježbavali smrtonosni napad na Izrael paraglajderom

09.10.2023 u 21:44

Bionic
Reading

Brigade Al Kasam, vojno krilo Hamasa, objavile su video u kojem se vide kako vježbaju napad paraglajderima iz Gaze i spuštanje na izraelsko tlo. U subotu je Hamas pokrenuo iznenadni napad na Izrael, u kojem je za sada u dva dana živote izgubilo više od 1200 ljudi na obje strane

U napadu iz zraka, s kopna i mora, između ostalog, na izraelsko tlo probili su se i paraglajderima.

Na snimci se vide pripadnici Hamasa kako se uvježbavaju za smrtonosni napad leteći paraglajderom s isukanim oružjem te kako se infiltriraju među makete zgrada označenih židovskom Davidovom zvijezdom.

Video prikazuje kako pokreću motore paraglajdera na pješčanom pojasu zemlje prije nego što jedna od letjelica poleti s dvojicom muškaraca.

Zatim se može vidjeti nekoliko paraglajdera kako lebde pri slabom svjetlu iznad pustinjskog grmlja te slijeću pokraj sela s izvučenim puškama i upadaju u zgrade, otvarajući vatru na mete.

Hamasovci su u subotnjem napadu i pomoću paraglajdera ušli u Izrael. Teško utvrđenu granicu uspjeli su preletjeti uz pomoć teškog raketnog napada svojih suboraca. Inače su paraglajderi lake mete, ali očito simultani napad iz različitih smjerova uspio je iznenaditi Izraelce te je njihova obrana lako probijena u prvim satima napada u subotu ujutro.

  • +7
Željezna kupola (Iron Dome) Izvor: Profimedia / Autor: Yi Lan¡¤asayage / Xinhua News / Profimedia