novi napad

Hezbolah lansirao rakete na Izrael, IDF odgovorio zračnim napadima u Libanonu

16.07.2024 u 22:31

Bionic
Reading

Izraelski borbeni zrakoplovi napali su zgrade i dodatnu infrastrukturu koju koristi Hezbollah u Kafr Kili i Ayta ash-Shabu u južnom Libanonu, potvrdila je izraelska vojska. IDF kaže da je između 20 i 30 raketa ispaljeno ranije iz Libanona na Mount Meron na sjeveru zemlje, dok The Times of Israel piše da je danas iz Libanona na Izrael ispaljeno oko 80 raketa. Neke su pogodile otvorena područja, ne prouzročivši ozljede, a druge je zaustavila Željezna kupola

Hezbolah je preuzeo odgovornost za napad, rekavši da je to bio odgovor na ubojstvo troje sirijske djece u ranijem izraelskom napadu. Izraelske snage sukobile su se u utorak s borcima Hamasa u nekoliko područja pojasa Gaze, a palestinski zdravstveni dužnosnici rekli su da je najmanje 50 ljudi ubijeno u izraelskim bombardiranjima južnih i središnjih područja.

Sirene upozorenja na rakete ponovno se oglašavaju diljem sjevernog Izraela, izvijestio je The Times of Israel. Sirene u Zapadnoj Galileji i Gornjoj Galileji aktivirale su se nakon što je Hezbolah ranije ispalio brojne rakete. Presretanja Iron Dome viđena iznad područja planine Meron, nakon baražne vatre pokrenute iz Libanona.