uspješna akcija

HGSS iz kanjona rijeke Cetine izvukao ženu, ozlijedila se na zahtjevnom terenu

29.08.2024 u 18:22

Bionic
Reading

HGSS-ovci iz Makarske i Splita danas su spasili ozlijeđenu osobu iz kanjona rijeke Cetine

"Danas smo svjedočili još jednoj uspješnoj akciji spašavanja HGSS-a! Oko 13 sati, 29.08.2024. Stanica Makarska zaprimila je dojavu o nesreći u kanjonu Cetine. Tijekom kanjoninga, jedna osoba zadobila je ozljedu noge i te joj je trebalo pružiti pomoć.

Odmah po dojavi, na teren su se uputili spašavatelji HGSS-a Stanice Makarska. U tijeku akcije spašavateljima su se pridružili i članovi HGSS-a Stanica Split. Ukupno 12 članova, opremljeni specijalnim nosilima i medicinskom opremom, iz Zadvarja kroz zahtjevan teren, započinju spuštanje do unesrećene osobe.

Nakon dolaska na mjesto nesreće, spašavatelji su pristupili pružanju prve pomoći ozlijeđenoj osobi. Zahvaljujući stručnosti i brzini, unesrećena osoba je zbrinuta na licu mjesta i ubrzo prevezena do hitne medicinske pomoći. U 15:45 svi sudionici spašavanja uspješno su se vratili do Zadvarja, zaključivši još jednu uspješnu intervenciju.

Kanjon Cetine poznat je po svojoj ljepoti, ali i zahtjevnom terenu koji privlači mnoge avanturiste i turiste iz cijelog svijeta. HGSS svakodnevno pomaže ljudima u ovakvim situacijama, pokazujući iznimnu hrabrost i profesionalnost. Ovaj put, zahvaljujući brzoj reakciji spašavatelja, sve je završilo dobro. Još jednom veliko hvala članovima HGSS-a Stanice Split, koji su sudjelovali u ovoj akciji spašavanja!

Nadamo se da će ova nesreća poslužiti kao podsjetnik svima koji uživaju u avanturističkim aktivnostima kako uvijek treba biti oprezan i pripremljen. Sigurnost je na prvom mjestu", napisali su na Facebooku.