Središnji odbor

HNS podržao kandidaturu Primorca za predsjednika

06.10.2024 u 11:50

Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka (HNS) koja u Saboru ima jednog zastupnika priprema se za stranačke izbore na kojima će 26. listopada birati novo vodstvo stranke, a Središnji odbor podržao je kandidaturu Dragana Primorca za predsjednika Republike

Usvojeni su svi potrebni akti za 18. Sabor HNS-a koji će se održati u subotu, 26. listopada, kad će se birati novo vodstvo stranke koje će preuzeti odgovornost za daljnji razvoj i jačanje stranke na političkoj sceni Hrvatske, priopćio je u nedjelju HNS.

Dodaju da je Središnji odbor na sjednici održanoj u subotu donio važne odluke koje definiraju smjer stranke u idućem razdoblju te je dao podršku kandidatu za predsjednika Republike Draganu Primorcu.

Izglasan je i moderniji Pravilnik o ustroju i radu Mladih HNS-a, koji je, kažu, prilagođen potrebama i izazovima s kojima se mladi suočavaju.

"Ovaj korak pokazuje snažnu opredijeljenost HNS-a za ulaganje u mlade generacije, koje će igrati ključnu ulogu u budućnosti stranke", istaknuli su iz HNS-a.

Pri tome su naglasili kako HNS nastavlja svoj put modernizacije i prilagodbe potrebama hrvatskog društva, ostajući dosljedan svojim temeljnim vrijednostima.

Nakon što se Stjepan Čuraj koji je bio na čelu HNS-a od 2020. godine povukao s funkcije predsjednika iz osobnih razloga, stranku do izbornog Sabora kao v.d. predsjednika vodi Mirko Korotaj, dugogodišnji načelnik Općine Cestica.