predsjednički kandidat

Primorac komentirao neočekivan Milanovićev potez: 'Ako je to iskrena namjera...'

25.09.2024 u 12:44

Bionic
Reading

HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac danas je obišao farmu s ministrom poljoprivrede Josipom Dabrom te se tom prilikom osvrnuo i na predsjednika Zorana Milanovića

Primorac je, nakon obilaska farme s Dabrom, govorio o značenju mlijeka u dječjoj prehrani, prenosi N1.

'Želim da sva djeca u RH imaju besplatne zdrave obroke. Sve ide u smjeru da se osiguraju sredstva tako da sve škole u Hrvatskoj do 2028. imaju jednosmjensku nastavu i svoje kuhinje, u kojima će djeci osigurati zdrave obroke, uključujući mliječne obroke', izjavio je.

Primorac je istaknuo i da je važno da djeca shvate kako će im mlijeko pomoći u razvoju te da zdrava prehrana podrazumijeva mliječne proizvode, a proizvodi bez šećera trebali bi postati sastavni dio njihovog životnog izbora.

Na pitanje o pozivu na razgovor o veleposlanicima, koji je stigao s Pantovčaka, Primorac, osvrćući se na pismo Zorana Milanovića upućeno Andreju Plenkoviću, kaže:

'Ako je to iskrena namjera, ja je pozdravljam. A drugi dio, nakon svih ovih godina blokade, zbog čega sada, kada za tri mjeseca više neće biti hrvatski predsjednik.'

Govoreći o pristupu rješavanju sličnih situacija, Primorac kaže: 'Uvijek je jasna jedna poruka, a to je izvrsnost. Interes Hrvatske je iznad svega, to će biti moj vrlo jasan stav. Oni koji RH mogu predstavljati na najbolji način, oni će kod mene imati prođu, a nikakvi politički interesi, stranačke boje… To je početak i kraj svega.'

Komentirao je i prijedlog za smanjenje ovlasti predsjednika Republike, što predlaže ministar obrane Ivan Anušić zbog teškoća u komunikaciji sa Zoranom Milanovićem.

'Protiv sam smanjenja ovlasti predsjednika, bez promjene Ustava do njih ne može doći. Zakon nisam vidio i ne mogu komentirati dok ga ne vidim', zaključio je.