'briga za mlade'

HNS predao listu: Naš kandidat stipendirat će petero studenata

  • M.P./Hina
  • Zadnja izmjena 07.04.2019 12:12
  • Objavljeno 07.04.2019 u 12:12
Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka (HNS) predala je u nedjelju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijsku listu za europske izbore, a njezin nositelj Matija Posavec izjavio je kako očekuju da će osvojiti jedan mandat u Europskom parlamentu

"Iza mene je ekipa dokazanih mladih ljudi koji u svojim sredinama itekako imaju rezultata. Prije više od dva mjeseca rekao sam kako u hrvatsku državnu politiku želim unijeti neke nove vrijednosti i nove ljude", izjavio je Posavec nakon predaje kandidacijske liste ispred Hrvatskog sabora.

Najavio je kako će kandidat koji bude izabran s njihove odreći dijela svoje plaće u Europskom parlamentu i preusmjeriti ga u stipendiranje petero hrvatskih studenata, rekavši kako time želi ići korak dalje u štednju, kako je to učinio stupanjem na dužnost župana Međimurske županije, kada je smanjio troškove svoje plaće te prodao službeni automobil.

"Time šaljemo tri poruke - prva je da želimo ostaviti budućnost našim mladima, druga je da želimo hrvatskim biračima poručiti da na izbore ne idemo zbog nas nego zbog njih, a treća poruka je da želimo Europi pokazati da Hrvatska brine za mlade, za znanje i obrazovanje", rekao je Posavec te je pozvao i ostale kandidate na izborima da učine isto, jer bi na taj način 60 hrvatskih studenata imalo osigurane stipendije i lakše studiranje.

  • +3
Matija Posavec predao DIP-u kandidacijsku listu za Europski parlament Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Posavec je rekao kako će se HNS-ova kampanja bazirati na temama kako bolje iskoristiti europske institucije.

"Naša kampanja bit će proaktivna, na temama gdje možemo iskoristiti europske institucije, da unesemo više europskih vrijednosti u Hrvatsku i da Hrvatsku bolje pozicioniramo u Europskoj uniji. Puno zakona koji se donose u Europskom parlamentu vezani su uz hrvatske građane i moramo brinuti o svima, o mladima, umirovljenicima, poduzetnicima. Imamo puno toga što treba promijeniti i svatko od nas ima puno iskustva u svojim lokalnim sredinama, da vidimo što se može promijeniti koristeći europske institucije", izjavio je Posavec.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal