SPORNA IZJAVA

HNS se obrušio na gradonačelnika Vukovara

15.10.2017 u 15:49

Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati oštro je osudila skandaloznu izjavu HDZ-ovog gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave da ulaganjem u mlade od njih pravimo invalide.

'Ta izjava još je skandaloznija tim više jer će studenti i njihovi roditelji morati iz svog tankog kućnog budžeta izdvojiti čak tisuću kuna više, dok si je gradski odjel koji je ukinuo subvencije, rebalansom proračuna povećao plaće, priopćeno je iz HNS-a.

Vrijeme je da i ostale političke strukture naprave zaokret u svojim programima i projektima te da shvate da mladi i obrazovanje u Hrvatskoj nemaju alternativu. I stara narodna poslovica kaže da na mladima svijet ostaje, no činjenica je da isti ti mladi neće ostati u Hrvatskoj ako im se ne pruži šansa za dobrim obrazovanjem.

Svi mladi u Hrvatskoj moraju imati jednaku šansu za obrazovanjem, bez obzira u kojem dijelu Hrvatske se nalazili, pa pozivamo gospodina Penavu da se ugleda na projekte HNS-ovih župana u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

HNS će s ovom problematikom upoznati svoju ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak i premijera Andreja Plenkovića.

'Nemojmo dopustiti da su nam puna usta Vukovara samo 18. studenoga na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, nakon kojeg Grad heroj postaje grad duhova, u kojem nema  dječjeg smijeha, novca za studente, posla i jednake šanse za sve njegove stanovnike', poručili su iz HNS-a.