PRIORITET EUROSONGA

HRT skinuo Otvoreno, ogorčeni gledatelji zasuli stranicu emisije na Facebooku

12.05.2016 u 11:24

Bionic
Reading

Zbog Eurosonga i dokumentaraca Višnje Starešine 'Neprijatelj naroda' HRT je s programa ovoga tjedna skinuo emisiju Otvoreno. U jeku najveće krize Vlade, telefonske odluke o prodaji pojedinih tvrtki u državnom vlasništvu, pretrčavanja iz stranke u stranku i afere u kojoj je otkriveno da je Ana Šarić, supruga prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka imala važeći ugovor s Jozom Petrovićem, lobistom MOL-a, kada se već znalo da će HDZ sklopiti Vladu, na HRT-u su gledateljima HTV 1 odlučili ponuditi lagani sadržaj u vidu Eurosonga i već emitirani dokumentarac o progonima za vrijeme komunizma

S HRT-a poručuju da će se Otvoreno nastaviti emitirati ponovno od idućeg ponedjeljka, 16. svibnja, a na naš upit zašto, ako su Eurosong i dokumentarac bili prioritet, Otvoreno nisu emitirali na HTV 4 s, Prisavlja nisu odgovorili. Naime u terminu kada obično ide Otvoreno na HTV 4 reprizirani su Potrošački kod i Regionalni dnevnik.

Ogorčeni gledatelji zbog toga su zasuli facebook-stranicu Otvorenog na kojoj je objava da emisija neće biti puštena tek jutros. Tako se među brojnim komentarima nezadovoljnih pretplatnika može pročitati da se Otvoreno ubuduće može zvati Zatvoreno i da je isto bilo za vrijeme Ive Sanadera.