GRADONAČELNIK LONDONA

'Hrvati, nemojte postati robovi EU-a!'

Bionic
Reading

'Hrvatska je prekrasna zemlja s velikim ekonomskim potencijalima, nemojte postati robovi briselske demokracije. No postoje i dobre strane Unije', poručio je Hrvatskoj gradonačelnik Londona Boris Johnson koji se ovog ljeta odmarao u dolini Neretve

Intervju je dao za Radio Naronu. Gradonačelnik Londona, Boris Johnson, ovog ljeta se u velikoj tajnosti sa ženom i djecom odmarao u dolini Neretve. U intervjuu za Radio Naronu rekao je da je uvijek želio doći u Hrvatsku, gdje je bio jedino početkom devedesetih. Komentirao je i Olimpijske igre u Londonu te kazao kako je cijela organizacija koštala 9,3 milijarde funti, ali je vrijedilo.

Na pitanje što misli, zašto stanovnici Londona za njega glasuju, rekao je da smatra da ima dobar program za razvoj grada. Istaknuo je da želi da London bude najbolji grad na svijetu. Hrvatima je poručio da budu oprezni što se tiče Europske unije, prenosi Emetkovic

'Hrvatska je prekrasna zemlja s velikim ekonomskim potencijalima, no nemojte postati robovi briselske demokracije. Postoje dobre strane EU-a, kao što je slobodna trgovina, i ne postoje barijere za mlade talente', rekao je gradonačelnik Londona. Dodao je kako trenutno nije dobro vrijeme za pristupanje euru.

'Budite vrlo oprezni! Nije na meni da vam dajem savjet, ali trenutno nije dobro vrijeme za pristupanje euru. Nemojte ići na brod koji tone. Europska unija je dobra za mlade Hrvate koji bi imali mogućnost raditi u drugim dijelovima Europe, a to, kao i slobodnu trgovinu, osobno podržavam', kazao je Johnson.

'Ovako nešto nema nigdje u Europi. Zelenije je i ljepše nego, na primjer, u Grčkoj, manje je napučeno nego Francuska, otoci izgledaju kao da su iz snova, izvanzemaljski, prelijepi otoci. Volio bih doći ponovno i gledajući ove stare kamene kuće, zavidim vam. Jednog dana, ako se uspijem obogatiti na svojim ‘besmislenim’ knjigama, nadam se da ću kupiti jednu takvu kuću', dodao je na kraju londonski gradonačelnik.