VESNA PUSIĆ

'Hrvatska će od EU tražiti pomoć za Gorski kotar'

11.02.2014 u 19:11

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova i europskih poslova Vesna Pusić poslije sastanka Vijeća za opće poslove u Bruxellesu najavila je mogućnost da Hrvatska zatraži pomoć iz Fonda solidarnosti zbog elementarne nepogode u Gorskom kotaru

Ministrica Pusić je kazala da su na Vijeću za opće poslove države članice informirane 'o specifičnoj situaciji u Hrvatskoj vezanoj za posljedice nevremena u Gorskom kotaru'. 'Mi smo već pokrenuli određene aktivnosti oko okupljanja određenih ministarstava i službi kako bismo procijenili štetu koja je prouzročena u Gorskom kotaru', kazala je Pusić. Naglasila je da je informirala države članice o tim aktivnostima i za sada za podnošenje zahtjeva imamo ukupno 10 tjedana od početka nesreće odnosno elementarne nepogode.

'Mi ćemo sutra (srijeda) imati u Zagrebu i jedan takav inicijali sastanak radne grupe koja će raditi na procjeni i najavila sam, ovisno o procjeni do koje ta radna grupa dođe, mogućnost da se Hrvatska prijavi za pomoć iz Fonda solidarnosti u slučaju takvih elementarnih nepogoda', rekla je potpredsjednica Vlade Pusić.