KAŽE DA JE SLUČAJNO

Hrvatski veleposlanik u uredu u Parizu drži sliku Tita

07.11.2013 u 07:43

Bionic
Reading

Građanin Pariza, porijeklom iz Hrvatske, obratio se Jutarnjem listu s pitanjem zašto veleposlanik RH u Francuskoj Ivo Goldstein na centralnoj poziciji u sobi za prijam ima izloženu uokvirenu fotografiju Josipa Broza Tita. Goldstein je objasnio kako se ta slika na njegovom kaminu našla slučajno

Veleposlanik Goldstein je novinarki Jutarnjeg lista, koja ga je i posjetila u Parizu, rekao da se fotografija tu nalazi slučajno i da ju je htio za 20-ak dana pokloniti jednom poznatom pariškom kafiću u kojemu je Tito nerijetko boravio.

Novinarka piše da se Titova fotografija nalazi uz fotografije Goldsteina s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom i hrvatskim Ivom Josipovićem.

Na dnu fotografije Broza u vojnoj odori sitnim je slovima otisnuta kratka legenda na francuskom i engleskom jeziku o njegovoj ulozi u antifašističkom pokretu.

MVEP poručuje da ne postoji zabrana u vezi s fotografijama. Uobičajeno je da diplomati u svojim radnim prostorijama drže fotografije primopredaje vjerodajnica ili obiteljske slike.

Više o toj temi možete pročitati ovdje