drumski razbojnici

Hrvatskim cestama haraju lažni policajci: Pazite kako su 'ošišali' našu čitateljicu

07.08.2024 u 14:44

Bionic
Reading

Dvojica prometnih policajaca s jaskanskog područja krajem srpnja okrivljena su da su vozačici pokušali naplatiti nepostojeći prometni prekršaj. Dvojac je otišao 'u fuš' skroz do Vrbovca gdje su zaustavili žrtvu. No plan im je pao u vodu jer su zaustavilo vozačicu Uskoka koja je vozila državnoodvjedničko osoblje

Nakon objave vijesti o tom događaju, javila nam se čitateljica iz Bosne i Hercegovine koja je imala slično neugodno iskustvo kod Slavonskog Broda.

Ona kaže da joj se situacija koju je proživjela Uskokova vozačica dogodila dva puta, jednom ove godine, drugi puta prije četiri godine na autocesti Zagreb-Slavonski Brod.

'Crno civilno vozilo, marke škoda zaustavilo nas je uz pomoć rotirke i natpisa 'STOP'. Iz vozila su izišla dva civila i predstavili se kao prometni policijaci. Slijedio je set standardnih pitanja tipa 'znate li zašto smo vas zaustavili'. Niti u jednom trenutku nisu nam pokazali nikakve dokumente niti su imali policijske oznake', priča naša čitateljica iz Sarajeva.

Nakon što su civili iz crne Škode nju i supruga koji je vozio uvjerili da su na autocesti vozili deset kilometara na sat iznad ograničenja, počelo je cjenkanje.

'Najprije su tražili da platimo 600 eura, na što smo se mi oštro pobunili. To cjenkanje kao na tržnici trajalo je dosta dugo te su oni malo po malo spuštali iznos 'kazne' za po 50 eura. Sve je to potrajalo do njihove eskalacije i grubog traženja da im platimo 150 eura', nastavlja čitateljica.

  • +7
Prometna policija - ilustrativna galerija Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na kraju, njen suprug dao je 'policajcima' 150 eura u gotovini i pitao može li za to dobiti kakvu potvrdu ili dokaz da će novac završiti u državnom proračunu. Osobe u civilu su se tu počele izmotavati te su mu rekle da za bilo kakvu potvrdu moramo ići u Zagreb.

'U pitanju je očito dobro organizirana mreža koja postoji prilično dugo i sigurna sam da nismo jedini imali tako neugodnu situaciju. Neugodna je to situacija koja nam je ostavila baš gorko sjećanje', poručuje naša čitateljica.