jonathan bloomer

I britanski financijaš među nestalima u potonuću luksuzne superjahte kod Sicilije

20.08.2024 u 10:16

Bionic
Reading

Predsjednik Morgan Stanley Internationala, multinacionalne investicijske banke i tvrtke za financijske usluge, Jonathan Bloomer među nestalima je nakon što je jahta potonula u blizini obale Sicilije tijekom jake oluje, rekao je talijanski dužnosnik

Šef agencije za civilnu zaštitu na Siciliji Salvatore Cocina rekao je da su Bloomer i Chris Morvillo, odvjetnik u Clifford Chanceu, kao i britanski tehnološki poduzetnik Mike Lynch i njegova 18 kći Hannah, među šest nestalih osoba. Informacija je objavljena nakon one da je Stephen Chamberlain, Lynchev nekadašnji suoptuženik u američkom suđenju povezanom s prodajom njegove softverske tvrtke Autonomy Hewlett-Packardu (HP), preminuo nakon što ga je udario auto u Engleskoj, piše Guardian. Obojica su prije dva mjeseca oslobođeni od svih optužbi, gotovo 13 godina nakon zaključenog posla s HP-om.

Jedrilica Bayesian pod britanskom zastavom, 56-metarska jedrilica, prevozila je 22 osobe i bila je usidrena tik uz obalu Sicilije, blizu luke Porticello, kada ju je pogodio tornado u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, rekla je talijanska obalna straža u ranijem priopćenju. Potvrđeno je da je jedan muškarac, za kojeg se pretpostavlja da je kuhar broda, mrtav. Obalna straža je rekla da su nestali državljani Britanije, Amerike i Kanade. Spašeno je 15 ljudi, uključujući Lynchova supruga Angela Bacares, koja je bila vlasnica broda, i jednogodišnju djevojčicu koju je spasila majka.

Glasnogovornik Mikea Lyncha, suosnivača Autonomyja, softverske tvrtke koja je postala jedno od sjajnih svjetala britanske tehnološke scene, odbio je komentirati. Preživjeli su rekli da je putovanje organizirao Lynch za svoje radne kolege. Jednom opisivan kao britanski Bill Gates, Lynch je veći dio prošlog desetljeća proveo na sudu braneći svoje ime od optužbi za prijevaru u vezi s prodajom svoje softverske tvrtke, Autonomy, američkoj tehnološkoj tvrtki Hewlett-Packard za 11 milijardi dolara.