problemi s imovinom

I dalje je nejasno od čega živi Bartulica, otkriveno tko mu je sudužnik

04.06.2024 u 15:00

Bionic
Reading

Kako i od čega iz mjeseca u mjesec preživljava zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Bartulica, pitanje je koje se postavilo nakon što je u javnosti objavljena informacija o njegovim kreditima. Sada se otkrilo i tko mu je sudužnik

Pitanje o čega živi Bartulica sa suprugom otvorilo se nakon objave teksta Ilka Ćimića na portalu Index da je zastupnik DP-a za 300 tisuća eura kupio je kuću na tri etaže i vrt na otoku Prviću u prosincu prošle godine.

Kako bi platio za kuću, Bartulica je lani podigao novi kredit od 270 tisuća eura kod Zagrebačke banke, a već od ranije ima kredit od 270 tisuća eura podignut 2013. godine. Za otplatu oba kredita Bartulica mjesečno troši 3562 eura, no odmah se postavilo pitanje od čega preživljava s obzirom da imovinska kartica iz veljače ove godine pokazuje da Bartulica i supruga mjesečno uprihode 3698 eura.

O svemu se Bartulica danas oglasio na Facebooku.

'Nekoliko činjenica uz kampanju blaćenja radikalne ljevice i njihovih saveznika. Postao sam vlasnik kuće na Prviću u siječnju ove godine i imam zakonsku obavezu staviti je u imovinsku karticu do kraja 2024. godine. Kako sam mogao podići veliki kredit s obzirom na moja i ženina primanja? Tako da imam sudužnika koji mi je dugogodišnji prijatelj. Standardna bankarska procedura', napisao je, između ostalog, Bartulica, no nije odgovorio od čega on i supruga žive.

Zastupnik Domovinskog pokreta u Facebook statusu nije imenovao sudužnika, Ilko Ćimić s Indexa doznaje da je Bartulici sudužnik kredita Petar Balta, jedan od utemeljitelja nakladničke kuće Verbum iz Splita i direktor Centra za cjeloviti razvoj, koji stoji iza vjerskog portala Bitno.net.

No, to nije sve jer je za kupnju kuće Bartulici, uz kredit od 270 tisuća eura, nedostajalo još 30 tisuća eura. U pomoć mu je, kako doznaje Ivan Pandžić iz 24 sata, dva mjeseca prije kupnje kuće stigao Vjekoslav Gucić, bivši vlasnik Getroa i brat tajkuna Josipa Gucića. Od njega je zastupnik DP-a dobio pozajmicu, ali to nije prijavio u imovinsku karticu iako mu je to zakonska obveza.

  • +3
Stephen Bartulica Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Gucić je kao osiguranje da će mu Bartulica vratiti novac upisao i dvije hipoteke na zastupnikovo zemljište u Dugom selu.