PRVA ZVUČNA KNJIGA

I ova je knjiga dokaz koliko se Hajduk voli

24.05.2013 u 21:19

Bionic
Reading

U Hrvatskoj knjižnici za slijepe u Zagrebu održana je promocija zvučne knjige 'Stotka na vratima Hajduka'. Prva je to zvučna knjiga o povijesti splitskih 'bijelih' od osnutka kluba

Prva je to zvučna knjiga o povijesti splitskih "bijelih" od osnutka kluba 1911. godine do danas. Namijenjena je slijepim i slabovidnim osobama koje će se pomoću nje po prvi put na jednom mjestu moći upoznati s brojnim detaljima i anegdotama iz bogate Hajdukove prošlosti. Zvučni zapis traje 2 sata i 21 minutu, a podijeljen je u deset poglavlja od kojih svako donosi po jednu dekadu povijesti Majstora s mora.

Autor teksta o prvom Hajdukovom stoljeću je sportski novinar Ivan Princivali, a tekst je pročitao legendarni radijski komentator Edo Pezzi. Začetnik ideje o zvučnoj knjizi je Vedran Bonačić, inače i pokretač akcije za podizanje spomenika Bernardu Bajdi Vukasu na Poljudu.

Svoj je vrijedan doprinos izlasku ove knjige dao i Vojislav Radosavljević, koji je bio tehnička podrška cijelom projektu.

Predstavljanje knjige svojim su dolaskom uveličali predstavnici NO Hajduka, Ante Majić i Ljubo Pavasović Visković, a promocija nije mogla proći ni bez gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Većina govornika na predstavljanju složila se da je ugodno ovih dana biti hajdukovac u Zagrebu. U srijedu je na Maksimiru Hajduk nastavio trofejni niz osvajanjem Kupa, danas je u srcu metropole održana promocija nove knjige hajdučke tematike, a u nedjelju 'bijeli' a zatvaranju sezone igraju veliki derbi sa zagrebačkim Dinamom.