DIABLO III! MAX PAYNE 3!

Igre koje izlaze ovoga tjedna

14.05.2012 u 10:34

Bionic
Reading

Ovaj tjedan mnogi su očekivali mjesecima, a neki čak i godinama: nakon niza godina u razvoju u samo nekoliko dana moći ćemo zaigrati i Diablo III i Max Payne 3

Punih 12 godina nakon izlaska legendarnog Diabla II, 11 godina od početka planiranja sljedeće Diablo igre te pet godina nakon prve službene najave, ovoga tjedna napokon ćemo moći zaigrati Diablo III. O samoj igri zasigurno znate već gotovo sve: radi se o klasičnom hack'n'slash RPG-u u kojemu ćete uz pomoć jedne od pet dostupnih klasa još jednom jurišati na nevaljalog Đavla. Zanimljivo, glavni dizajner na Diablu III je Jay Wilson, čovjek koji je u Blizzard prešao iz Relic Entertainmenta u kojemu je radio na igrama poput Warhammer 40,000: Dawn of War i Company of Heroes.

 

Kao što je to uvijek slučaj s Blizzardom, i razvoj Diabla III dugo je bio obavijen velom tajne, a informacije su objavljivane na kapaljku. Ipak, u posljednjih nekoliko mjeseci projekt je očito zapeo u svojevrsnoj krizi, a došlo je i do toga da je Blizzardov glasnogovornik obožavateljima poručio: 'Snizite očekivanja.' No, budimo realni, radi se o Diablu i Blizzardu – što zapravo može poći u krivo? Vrlo malo toga. Igra sigurno neće biti revolucionarna, no to se od nje ni ne očekuje. Online shop Amazon.com prije nekoliko je dana objavio i to da je Diablo III najviše prednaručivana igra u povijesti tog online shopa, a kako je igra na kraju ispala, moći ćete saznati već kroz nekoliko dana u iscrpnoj recenziji Damira Rukavine.

 

 

 

Diablo III na tržištu će se pojaviti sutra, 15. svibnja na platformama Windows i Mac. Verzija za konzole je u razvoju, no njen izlazak još je vrlo neizvjestan. 

 

Nekoliko dana kasnije, u petak, 18. svibnja, na tržištu će se pojaviti još jedna legenda – Max Payne, ovaj put u svom trećem izdanju. Nažalost, igra će ovoga tjedna biti objavljena samo za PS3 i Xbox 360, dok će vlasnici PC-a morati pričekati do 29. svibnja. Iako će ostati vjeran svojim korijenima, Max Payne 3 ipak će biti igra koja će se umnogome razlikovati od svojih prethodnika, na razvoju igre po prvi je puta radio Rockstar koji je franšizu preuzeo od Remedyja, no prema dosad dostupnim materijalima kojih je zaista mnogo, nadolazeći Max Payne zadržat će noir atmosferu i scenarij, kao i mehaniku gameplaya po kojima je i postao toliko poznata franšiza. Najveća razlika bit će u promjeni franšize i Maxovih motiva. Nakon događaja u Max Payneu 2, Max odlučuje ponovno izgraditi svoj život, ovoga puta kao žaštitar bogate obitelji u Sao Paulu. Nakon što ulična banda otme suprugu njegova poslodavca, Max kreće u potragu za njom, a kamo će vas ta potraga odvesti, moći ćete provjeriti već za nekoliko dana.

 

Eh, da, igra bi trebala imati i izvrstan multiplayer koji će kasnije ove godine biti izravno povezan s multiplayer komponentom Grant Theft Auta V.

 

 

 

Osim ova dva blockbustera, na tržištu će se ovoga tjedna pojaviti i sljedeći naslovi:

 

Resident Evil: Operation Raccoon City (PC – 18. svibnja)

 

 

Game of Thrones (PC, PS3,Xbox 360 – 15. svibnja)