HAJDUK U KRIZI

Ima li Balakov još kredita u Hajduku?

20.11.2011 u 11:57

Bionic
Reading

Hajduk se nije snašao na maksimirskoj zimi, njegovi igrači posve su se izgubili u magli, a Lokomotiva je propustila 'unakaziti' razbijenu vojsku 'bijelih'. Ipak, unatoč svemu Balakov se nada boljim vremenima, no pitanje je ima li za njega još vremena

'Ovdje sam tek pet mjeseci, ništa se ne stvara preko noći. Imam ugovor na dvije godine i želim ga odraditi do kraja', kazao je nakon poraza od Lokomotive trener splitskih 'bijelih' Krasimir Balakov, negirajući da će nakon nove pljuske navijačima dati otkaz.

Hajduk je na minusu od 10 bodova iza prvoplasiranog Dinama i san o naslovu prvaka rasplinuo se poput mjehurića od sapunice. To što postoji teoretska šansa da 'bijeli' ipak zgrabe vrijedni trofej, to je ipak više znanstvena fantastika, a manje realnost. S obzirom kako izgleda Hajduk u nekim utakmicama, a tako je bilo baš protiv Lokomotive, to i nije vrijedno naslova. Zato sad Kup ostaje kao jedina opcija za spašavanje sezone.

Činjenica je da Balakov ima jaku potporu uprave kluba i ne treba očekivati njegovu smjenu. Navodno mu i svlačionica vjeruje, no on će ipak ovisiti o rezultatima. Ako ne osvoji Kup, možda čelnici kluba pokleknu pred uzvicima Torcide koja će sigurno tražiti ostavku kao zadovoljštinu za još jednu propalu sezonu, no činjenica je i da najveće zvijezde Hajduka ne igraju ni izbliza onako kako se od njih očekuje.

Anas Sharbini, Marin Tomasov i Ante Vukušić do prije kojeg tjedna bili su kandidati za reprezentaciju, barem su takvi glasovi stizali iz poljudskih ureda, a danas ih nitko ni ne spominje. Osim da su odigrali još jednu očajnu nogometnu predstavu. Pogotovo Anas!

'Može se izgubiti, ali se mora ostaviti srce na terenu. A to moji igrači protiv Lokomotive nisu napravili i navijači imaju razloga za nezadovoljstvo', pokušao je biti realan Balakov nakon maksimirske sramote, ali nije objasnio što se događa s njegovim igračima kojima to nije prva takva utakmica.

Hajduk u idućem kolu gostuje na Šubićevcu, domaćinima su bodovi prijeko potrebni za ostanak u Prvoj ligi i 'bijeli' će se morati itekako potruditi da dohvate pobjedu. U suprotnom, u slučaju remija ili novog poraza, Hajduku će polako dolaziti u pitanje i nastup u Europi. Jasno, pritom ne računamo natjecanje u Kupu koje je ionako prevrtljivo i ne bi bilo prvi put da favoriti ispadnu puno prije završne utakmice u kojoj se dodjeljuje vrijedni trofej.

Kako će se Splićani 'podignuti', tek ostaje za vidjeti. Jedno je ipak savršeno jasno: ovakav Hajduk ne može dobiti ni puno slabije ekipe od Lokomotive, a kako to promijeniti, trebao bi dokučiti upravo Balakov. Ako za to uopće dobije šansu...