puna reciklažna dvorišta

Ima li Holding problem s drvenim otpadom? Tvrde da nemaju, evo što s njim

16.10.2024 u 12:14

Bionic
Reading

Zaprimaju li zagrebačka reciklažna dvorišta drvenu građu od namještaja, okvira od vrata i prozora i slično? Sudeći po građanima koji su se javili na adresu tportala, odgovor je negativan jer im je tako rečeno u nekoliko njih, uz napomenu da je tako i u ostalima, a i na svoje su oči vidjeli kontejnere krcate drvenarijom. Međutim u Zagrebačkom holdingu tvrde drugačije

Kažu da se popunjenost reciklažnih dvorišta prati dva puta dnevno te oscilira na dnevnoj, odnosno tjednoj bazi, ovisno o interesu građana te količinama dovezenog otpada.

Problem kapaciteta

'U nekim situacijama postoje slučajevi da se zbog trenutnih kapaciteta građani upućuju da ostave otpad u onim reciklažnim dvorištima koja imaju više kapaciteta za takvu vrstu otpada. S obzirom na različita iskustva s korisnicima, radnici u reciklažnim dvorištima zbog toga u direktnom kontaktu s korisnicima daju upute gdje odložiti otpad', istaknuli su u Holdingu.

Dodali su da je drveni otpad trenutno moguće odložiti u reciklažnom dvorištu Susedgrad-Vrapče, Špansko, Trešnjevka-sjever, Trnje, Sesvete, Klara, Kajzerica, Žitnjak te u mobilnom reciklažnom dvorištu Gornja Dubrava, dok se ostala sukcesivno prazne.

Mobilna dvorišta

Istaknuli su i da u Zagrebu postoji 21 mobilno i reciklažno mobilno dvorište, u kojima građani bez naknade mogu odložiti sav glomazni otpad, a nakon što ga se prikupi i sortira te izdvoji ono što u glomazni otpad ne spada može se prodati na tržištu ili ga zdrobi drobilica koja je u funkciji na Jakuševcu.