MAXtv PRVA LIGA

Ima li Zadar bez Santinija ikakvih izgleda protiv 'lokosa'?

24.02.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon skoro tri mjeseca odmora, prvoligaško bi društvo trebalo krenuti u proljenti dio sezone. Kažemo 'trebalo' jer još uvijek ima neodgovorenih pitanja i sumnji te se 24 sata uoči dvoboja, još uvijek nije znalo koliko će klubova sudjelovati u proljetnom dijelu sezone

U petak su na rasporedu trebale biti dvije utakmice, Lokomotive i Zadra odnosno Varaždina i Rijeke, no kako su Varaždinci u velikim problemima i pod suspenzijom, posve je neizvjesno hoće li se u proljetnom dijelu sezonu natjecati s ostalim prvoligašima. također, kako je rekao Vlado Iveta, pravnik HNS-a i član Disciplinske komisije koja odlučuje o suspenzijama, kod Karlovca i Šibenika postoji dobra volja i rade na tome da stvore uvjete za dobivanje licence, ali dok se sve formalno ne riješi - kaže Iveta, o ukidanju suspenzija ne smije se ni pomišljati.

No, zato Lokomotiva i Zadar, takvih problema nemaju te će oni sigurno istrčati u 17 sati, a na maksimirskom stadionu pratit će ih i kamere Arena-sporta na MAXtv-u.

Lokomotiva pod palicom Tomislava Ivkovića dočekuje Zadar, svoju 'mušteriju' iz svoje kratkotrajne povijesti Prve HNL. Naime, Lokomotiva je u oba zagrebačka ogleda slavila, a u obje pobjede (3:2 i 1:0) pogotke je zabijao i Nino Bule. No, njega više nema, ali zato je tu Andrej Kramarić, nesuđeni Dinamov kapital, koji se nije nametnuo u redovima 'starijeg brata'. Ono što Ivkovića može dodatno razveseliti jest spoznaja da ima izuzetno mladu momčad, s tek dvojicom'veterana' - 28- godišnjim Mesarićem i 24-godišnjim Palićem, dok svi ostali iz udarnog sastava: Picak - Boras, Puljić, Komorski, Mesarić - Ademi, Brozović - Šitum, Antolić, Kramarić - Jurić mogu igrati i za U-21 selekciju.

Zadar u Zagreb dolazi s 'bijelom zastavom'? Iako bi prema rezultatima ali i zbog stanja u igračkom kadru trener Zebić lako mogao potpisati 'kapitulaciju', sigurno će nakon tromjesečne pauze pokušati izdići, ali i osvetiti se za jesenski debakl od 0:3. Zadar u odnosu na taj sraz ulazi još slabiji jer u zimskom roku ostao je bez najboljeg strijelca Ivana Santinija, a pridodamo li da će Zebiću zbog ozljeda izostati i kvartet važnih igrača (Con, Bilen, Terkeš, Ježina), jasno je svima da će Zadar teško do punog uspjeha. Iako bi mu i bod, u ovim okolnostima, bio sasvim dobar.