zatvoreni dio sjednice

Imenovani novi državni tajnici, Penava zadovoljan. Ovo je cijela kadrovska križaljka

17.07.2024 u 19:10

Bionic
Reading

Točno dva mjeseca od sastavljanja nove Vlade HDZ-a i Domovinskog pokreta imenovani su novi državni tajnici i potvrđeni neki stari. Domovinski pokret dobio je tajnike u devet resora. Imenovanja su obavljena na zatvorenom dijelu sjednice

Iz kvote Domovinskog pokreta devet je novih državnih tajnika. Tomislav Bilandžić ulazi u MUP, Dražena Vrselja u Ministarstvo kulture, a Zlatan Bašić u Ministarstvo hrvatskih branitelja. Marinko Belja bavit će se poljoprivredom, Vedran Špehar gospodarstvom, a Kristina Bilić regionalnim razvojem. Državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva bit će David Vlajčić, a zaštita okoliša bit će područje rada Željka Vukovića. U sektor obrazovanja ulazi Nikola Mrvac, i to iz kvote kluba nezavisnog Željka Lackovića. Kratkih rukava nisu ostali ni manji HDZ-ovi partneri. Državne tajnike imat će HSLS, HNS, HSU i HDS.

'Uglavnom su svi imenovani, je li još negdje ostalo nešto za imenovati, ne znam, po drugim ministarstvima, znam da su kod mene imenovane tri državna tajnika. Očekujem dobru suradnju, nema razloga da netko ne bi s nekim dobro surađivao. Uvijek je do čovjeka. Nije bitno iz koje je on stranke, nego je bitno ima li on sposobnosti, može li napraviti posao i ono što se od njega očekuje', rekao je Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture.

U Domovinskom pokretu, kaže predsjednik stranke Ivan Penava, zadovoljni su i pokriveni segmenti koji su im bili jako važni.

'Nakon toga, naravno, preostaje sada krenuti i raditi u tom smislu. (...) Mislim da je dobro što će u ovoj fazi ljetnih mjeseci ljudi dobiti početno vrijeme koje je potrebno da uđu i steknu uvid u sustav, kako bi u rujnu i listopadu postali maksimalno operativni i počeli ostvarivati posao za koji su imenovani na tu časnu dužnost', kazao je Penava.

Cijelo priopćenje Vlade sa zatvorenog dijela sjednice Vlade s potpunom kadrovskom križaljkom pogledajte u nastavku.

Priopćenje Sa Zatvorenoga Dijela 14. Sjednice Vlade by Silvana on Scribd