Turistička sezona gotovo pa da je na vrhuncu, a pune ruke posla imaju i inspektori koji provjeravaju ugostiteljske objekte, hotele, iznajmljivače... Sada im je akcija usmjerena na Pag
Invazija inspektora na jedan od najpopularnijih otoka u Hrvatskoj na kojem provjeravaju rad na crno, ilegalno iznajmljivanje, sigurnost hrane te ostale moguće nepravilnosti.
U veliku akciju krenulo se sinoć. Fokus je na hrani, prvenstveno sigurnosti, a prizori zastrašujući. Inspektori su zatekli su frižider natrpan hranom s isteklim rokom iz kojeg se širio neugodan miris, a neka pakiranja samo što ne eksplodiraju.
To je samo djelić onoga što je inspekcija zatekla u restoranima čije je kuhinje zatvorile. Osim hrane, mnogo je nepravilnosti i kod ilegalnog izanjmljivanja, donosi RTL.
„Došli smo po dojavi na lice mjesta, radi se o objektu koji se radi uz obalu, uz more, trebamo tvrditi koje djelatnosti se radi, dojava da je neregistrirani objekt što utvrđujemo, a zatekli smo i jednog neprijavljenog radnika", poručio je pročelnik područnog ureda Zagreb Robert Kober.
Od 1. svibnja inspektorat je imao već 1300 nadzora. Da su ova dva dana u Novalji odmah je postala top tema. Akcijom na Pagu inspekcije ne staju. Nastavak već sutra na nekom drugom otoku. Cilj im je od Istre do Dubrovnika proći sve turistička središta.