12. KOLO MAXTV PRVE LIGE

Iskusni Vugrinec s dva pogotka 'srušio' Cibaliju

20.10.2012 u 20:48

Bionic
Reading

U tri večernje utakmice 12. kola MAXtv Prve lige Split je iznenadio Rijeku i pobijedio s 3:2,m Slaven Belupo je s dva gola Davora Vugrinca 'sredio' Cibaliju (2:1), a Osijek je u svom Gradskom vrtu svladao Zadar s 2:0

Nakon četiri utakmice bez pobjede, Slaven Belupo našao je žrtvu u momčadi Cibalije. Koprivničanci su na domaćem terenu slavili s 2:1 i tako zadržali visoko drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Domaćini su poveli već u 6. minuti iz vrlo dvojbenog kaznenog udarca kojeg je s lakoćom realizirao iskusni Vugrinec. Prema mišljenju suca Mlakara Glavicu je rušio Rugašević. Gotovo nitko drugi na stadionu to nije vidio stoga i ne čudi da su Vinkovčani glasno prosvjedovali.

Farmaceute nije posebno motivirao taj pogodak, igrali su dosta loše i nepovezano. Cibalia je bila nešto opasnija, ali Vitaić nije iskoristio dvije vrlo dobre prilike. U 33. minuti nova sporna odluka suca Mlakara, ovaj put na štetu Ferenčinine momčadi. Dosudio je novi kazneni udarac nakon navodnog Kokalovićeva potezanja Mišića, a udarac s bijele točke realizirao je Matoš.

Trener Cibalije u nastavku je na teren poslao Bartolovića, osjetio je valjda da u Koprivnici može do sva tri boda, no to se nije dogodilo. 'Farmaceuti' su popravili igru i bili puno konkretniji. Vugrinec je u 56. minuti odlično izveo slobodnjak sa 18 metara, ali vratar Paradžiković loptu je izbacio u korner. Ubrzo je i Glavica imao odličnu priliku, ali spetljao se pred golom u najvažnijem trenutku. Glavica je nakon proigravanja s Vugrincem u 67. minuti pao u 16-ercu, ali iako se činilo kao čisti prekršaj gostujućeg braniča, sudac Mlakar ostao je nijem. Cibalia se dobro branila, a zaprijetili su tek iz pokojeg prekida ili polukontre.

U 74. minuti nova sporna situacija. Mazalović je igrao rukom u šesnaestercu, ali Mlakar ponovno nije reagirao. Arsenal zvižduka prolomio se na koprivničkom stadionu. U finišu utakmice izmjenjivale su se prilike s obje strane, najbolju je imao Župarić, ali njegov udarac je skinuo Pelin. U sudačkoj nadoknadi pobjedu Slavenu Belupu donio je Vugrinec iz slobodnjaka sa 18 metara, ali dosta posla odradio je Paradžiković koji je loptu imao već u rukama, ali mu je u mrežu otišla iza leđa.