ACETON, WC I PUTOVANJA

Ivica Puljak i predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta u prvom obračunu 'oči u oči'

07.09.2023 u 13:03

Bionic
Reading

Godinu dana nakon što je izabran, predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta stupio je na dužnost gradskog vijećnika i već na prvoj sjednici imao okršaj s gradonačelnikom Ivicom Puljkom. Šuta dosad nije imao formalnu mogućnost ulaska u Gradsko vijeće jer se nalazio na čelu komunalne tvrtke 'Vodovod i kanalizacija', oko čega je također trajao višemjesečni sukob s Puljkom

Za svoju premijernu u splitskom parlamentu Šuta je odabrao vrtiće. Splitski gradonačelnik, naime, pohvalio se da su ove godine upisana sva djeca iznad tri godine starosti, dok je u jasličkoj dobi ostalo neupisano tek njih četrdesetak.

'Premda niste objavili službene podatke o upisima u vrtiće, jasno je i vidljivo da sva djeca nisu upisana i stvarne brojke su veće od onih predstavljenih u javnosti', upozorio je Šuta koji tvrdi da je Puljak 'radio pritisak na djelatnike vrtića da se prošire odgojne grupe i tako krši pedagoški standard'.

'Drago mi je da ste pronašli aceton da se odlijepite od fotelje direktora 'Vodovoda i kanalizacije', gdje niste napravili ni centimetar nove kanalizacije, a Splićani i dalje piju zamućenu vodu. Vi ste najneuspješniji direktor u povijesti grada Splita', uzvratio mu je Puljak.

Tomislav Šuta na Žnjanu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Izgradio sam kilometre i kilometre vodovodne mreže, a vi bilježite jedino kilometre putovanja. U životu ništa niste vodili niti ste pripremali projekte, susretali ste s česticama koje su za vas najbolja stvar u životu', rekao je šef splitskog HDZ-a i dodao:

'Ovdje držite predavanje kako biste zamazali oči javnosti. Najveći domet su vam WC-i, stupići i obračuni s onima koji vam privatno nisu sjeli.'

Puljak jer zaustio da će mu uzvratiti, no raspravu je prekinuo predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet. O samim vrtićima i jedan i drugi najmanje su govorili.