oglasili se iz palestine

Izrael odbija odgovornost: Bolnicu su pogodili palestinski militanti!

17.10.2023 u 22:32

Bionic
Reading

Nakon stravičnog napada na bolnicu u Gazi, u kojoj je, kako navode Palestinci, poginulo više od 500 ljudi, oglasio se i Izrael

Izraelske obrambene snage su na mreži X objavile kako vjeruju da je bolnicu pogodila palestinska raketa.

'Analiza operativnih sustava IDF-a pokazala je da su teroristi ispalili niz raketa prema Izraelu, koje su prošle u neposrednoj blizini bolnice Al Ahli u Gazi u trenutku kada je pogođena', objavili su.

'Obavještajni podaci iz više izvora pokazuju da je Islamski džihad odgovoran za neuspjelo lansiranje rakete koja je pogodila bolnicu u Gazi', dodaju.

'Nismo napali tu bolnicu', rekao je Jonathan Conricus, međunarodni glasnogovornik IDF-a za CNN.

'Ne gađamo namjerno osjetljive objekte, a definitivno ne bolnice. Vrlo smo svjesni prisutnosti civila', poručio je.

Mark Regev, viši savjetnik izraelskog premijera, rekao je za BBC da izraelske vlasti istražuju što se točno dogodilo i rekao da izraelska vojska ne bi nikada 'namjerno gađala bolnicu'.

'Moje informacije, koje sam upravo dobio od najviših vlasti... je da sve ukazuje na to da to nisu bile izraelske naredbe, da je to bila nuspješno ispaljena Hamasova raketa. Iz prošlih sukoba s teroristima u Gazi, znamo da u prosjeku oko 33% raketa koje ispale na nas ne padnu u Izrael, već u Gazu', rekao je Regev.

U međuvremenu se oglasio i Palestinski islamski džihad, poručivši da oni nisu odgovorni za napad na bolnicu. 'To je laž i izmišljotina, posve netočno. Okupatori pokušavaju zataškati zastrašujući zločin i masakr koji su počinili nad nevinim civilma', rekao je glasnogovornik te islamističke skupine Reutersu.