krizni stožer za agrokor

Jandroković: Bernardićevi potezi su infantilni i šarlatanski

08.04.2017 u 17:52

Bionic
Reading

Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a, žestoko je kritizirao SDP i njegovog predsjednika Davora Bernardića zbog, kako kaže, skupljanja jeftinih političkih poena na slučaju Agrokor

'Vlada želi pomoći dobavljačima. U pitanju je cijeli gospodarski sustav i stabilnost Hrvatske. Takav način djelovanja je neprihvatljiv, štetan i šarlatanski i demagoški', kazao je Jandroković prenosi N1

Istaknuo je kako se Vlada primila posla oko rješavanja krize u Agrokoru iako za probleme u koncernu nije kriva te kako želi pomoći dobavljačima i radnicima.

'Vlada je preuzela vruć krumpir i želi pomoći dobavljačima i očuvanju radnih mjesta. Najvažniji je dogovor koji će uslijediti narednih dana.

I predsjednik Sabora je pozvao da zajednički djelujemo, ali jedan dio oporbe, koji ne razumije koliko je situacija ozbiljna zanemarujući interese radnika, pokušavaju skupiti jeftine bodove. To je krivi pristup, on je štetan za Hrvatsku. Pozivam sve da se uozbilje jer se radi o ozbiljnoj situaciji'', kazao je Jandroković.

 Nije oduševljen SDP-ovim kriznim stožerom za Agrokor i smtra da je riječ o infantilnom i  šarlatanskom potezu koji je na tragu svega što je Bernardić vukao otkad je došao na čelo stranke.

'Sada je bitna stabilnost - politčka i gospodarska i napraviti sve što se može kako bi se očuvao sustav Agrokora. Svi koji žele djelovati u tom smjeru su dobrodošli, a oni koji se koriste ovim za jeftine političke bodove jako griješe', rekao je Jandroković.

Podsjetimo, SDP je u subotu održao Predsjedništvo stranke povodom novih okolnosti oko krize u Agrokoru, ponajprije zahtjevom Ivice Todorića za aktivaciju 'lex Agrokora'. Nakon Predsjedništva medijima se obratio predsjednik stranke Davor Bernardić koji je najavio da je SDP osnovao krizni stožer kako bi pomogli malim dobavljačima, radnicima i OPG-ovima.

Bernardić se nakon toga slikao s čokoladom Dorina koju proizvodi Kraš uz poruku da treba podržati hrvatske proizvođače.