ŠIBENSKI LAPSUSI

Još jednom HDZ-ovcu priviđa se Milanović: Zorane, dođi u Liku, bit ćeš najbolji

20.10.2024 u 19:58

Bionic
Reading

Nakon što je predsjednik Hrvatske građanske inicijative i zastupnik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović na Općem saboru stranke u Šibeniku pomiješao Andreja Plenkovića sa Zoranom Milanovićem, slični lapsus napravio je i ličko-senjski župan Ernest Petry. On je pak s Milanovićem pobrkao - Dragana Primorca

Ernest Petry, inače župan Ličko-senjske županije koji je ponovo izabran u predsjedništvo HDZ-a, kandidata na nadolazećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske Dragana Primorca oslovio je sa 'Zorane'.

'Govoreći kako riječi pjesme kažu, Zorane, dođi u Gospić, dođi u Ličko-senjsku županiju, pa ćeš znati što je Lika i što će ti poručiti Lika, kao što sam nedavno obećao predsjedničkom kandidatu (Draganu) Primorcu, Zorane, imat ćeš definitivno najbolji rezultat u Ličko-senjskoj županiji', rekao je Petry tijekom skupa, kako se moglo čuti u izravnom prijenosu na YouTubeu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: HDZ/Youtube

Petry je prethodno oštro kritizirao Milanovića. 'To je jedan neučinkoviti čovjek koji je nekoliko puta došao u Ličko-senjsku županiju i stvarao nered. Od njega Lika i ličko-senjska županija nije nikada imala nikakve koristi, nego samo afere. S druge strane, može reći da smo kao regija smjestili preko 850 Ukrajinaca, uključujući i preko 100 djece koja pohađaju škole. Kroz prihvatni centar prošle je preko 2500 ukrajinskih državljana. Želim sada pitati predsjednika Milanovića, bi li on tu djecu koja su tamo pronašla sigurnost vratio nazad u Ukrajinu?', rekao je Petry među ostalim.

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz / PIXSELL

Podsjetimo, zastupnik hrvatske zajednice u crnogorskom parlamentu Adrijan Vuksanović napravio je ranije danas sličnu grešku, zahvaljujući se Milanoviću, a misleći na Plenkovića.

'Ima jedna važna razlika po pitanju Hrvata u Crnoj Gori, a to je što hrvatska zajednica tamo više nije neorganizirana i što Hrvatska više nije ranjena ratom, nego značajna zemlja s jakim utjecajem. Iz toga crpimo vitalitet i snagu i zbog toga hvala predsjedniku Vlade RH Milanoviću na svemu što je rekao…', kazao je Vuksanović.

U tom trenutku čuo se smijeh u dvorani, kao i poneki pljesak.

'Što sam rekao?…Hvala predsjedniku Plenkoviću na svemu što radi i što je napravio za Hrvate u Crnoj Gori', ispravio se potom Vuksanović.

  • +16
Šibenik: Opći sabor HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL