PREMIJER GA 'PUSTIO U OMIŠ'

Jovanović o novom skandalu: Već sam spremio četkicu za zube i pidžamu!

24.04.2014 u 16:42

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u četvrtak ujutro pojavio se u Omišu, u nenajavljenom posjetu lokalnoj srednjoj školi. Očekivalo se da će biti na sjednici Vlade u Zagrebu, gdje bi odgovorio na medijske napise da je svom Sveučilištu u Rijeci 'namjestio 24 milijuna eura iz europskih fondova', a malobrojnim novinarima koji su ga presreli objasnio je da ga je premijer 'sinoć pustio da ode u Omiš'

Nije bilo prilike priupitati ga o proračunskom nadzoru koji je još prije dvije godine provelo Ministarstvo financija, kada je - kako piše Jutarnji list - ustanovljeno da je Jovanovićevo Ministarstvo bilo iznimno šlampavo prilikom pripreme projekata za financiranje iz fondova Europske unije, ali i da je pogodovalo Sveučilištu u Rijeci tako što je za 2.700 eura angažiralo konzultante tvrtke TARA iz Novog Sada. Zagrebačkom sveučilištu, koje je također imalo ambicije povući europski novac, takva pomoć nije ponuđena.

Zagrebački list objavio je i opsežnu Jovanovićevu prepisku s danas notornim Linićevim pomoćnikom Brankom Šegonom, kojemu je u nekoliko navrata pokušao objasniti da je projekt sveučilišnog kampusa u Rijeci u vrijednosti od 24 milijuna eura bio daleko najspremniji za povlačenje novca i da je zato dobio podršku, a zagrebački projekt kampusa u Borongaju u vrijednosti od 800 milijuna eura nije bio ni blizu.
Ministarstvo znanosti najavilo je da će tijekom četvrtka objaviti službeno priopćenje o navodnom skandalu, a sam ministar tradicionalno se oglasio putem Facebooka.

Fotografirao se s naslovnicom Jutarnjeg lista i napisao: 'Jutros kad sam ugledao ovu naslovnicu - potjernicu prvo sam otišao do prozora da vidim je li mi Andrija Jarak pod prozorom. Nije ga bilo, ali za svaki slučaj spremio sam četkicu za zube, aparat za brijanje i pidžamu. Čovjek nikad ne zna sto ga čeka nakon ovakve senzacionalističke i neistinite opreme teksta! Inače, riječkom Sveučilištu ne treba ni božja pomoć, ni visak, ni rašlje, a ni ministrovo pogodovanje jer ima vrijedno i sposobno vodstvo, koje znanjem, poduzetnošću i inovativnošću povlači EU novac i ravnopravno sudjeluje u europskom obrazovnom i istraživačkom prostoru ! pametnom dosta!'