NA RAZGOVORU ZBOG IDS-A

Kajin otkrio što je ispričao DORH-u

22.04.2014 u 16:11

Bionic
Reading

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin odazvao se u utorak pozivu Županijskog državnog odvjetništva da razjasni navode iznesene na konferencijama za novinare, među kojima i onaj da bi se IDS trebao imenovati 'Istražni demokratski sabor'

Damir Kajin je s odvjetnikom Mijom Čulićem u 10 ujutro došao na razgovor u pulski ŽDO, gdje je oko dva sata davao svoj iskaz.

Kako pojašnjava Kajinov odvjetnik, radi se o predistražnim radnjama Državnog odvjetništva, a razgovor je bio u smislu navoda koje je Kajin iznio na konferencijama za novinare, na kojima se više puta osvrnuo na kriminal u Istri.

'Pao mi je veliki kamen sa srca. Zašto bih išta držao u sebi i govorio na konferencijama za štampu, a onda IDS koji s desetinama milijuna kuna zakupljuje medije ne dozvoli objavu? Mislim da je najpoštenije govoriti tamo gdje je najvažnije', izjavio je nakon razgovora u pulskom ŽDO-u Kajin. Ne ulazeći u detalje razgovora, istaknuo je samo kako smatra da problem Istre nije samo politika nego i institucije, bilo da je riječ o policiji, DORH-u, sudstvu, carini.

'Imamo problema i dok svatko ne počne raditi svoj posao i ono za što je plaćen, to se neće riješiti', poručio je Kajin, očito zadovoljan što je još prošlog tjedna zakazani 'sastanak' u Županijskom državnom odvjetništvu, a koje ga je pozvalo kako bi dao 'obavijesti i pojašnjenja', dobro prošao.

'Istražni demokratski sabor je termin koji, poslije svih ovih događaja u zadnjih 20 godina u Hrvatskoj, možete tumačiti na figurativan način. To znači ili da je u Istri situacija tako dobra pa takvih kaznenih djela nije bilo ili smo posebni pa takvi događaji se ne evidentiraju. Mi, odvjetnici, imamo zadaću štititi klijente na način da se poštuje procedura. Smatram da Damir Kajin kao saborski zastupnik i političar ima pravo na svoj stav i mišljenje o tome', kazao je za tportal Mijo Čulić, odvjetnik Damira Kajina.